ZAD'dan 'Kurdistan’ı savun' çağrısı

Kurdistan’ı Savun İnisiyatifi’nin bir parçası olan ZAD de la Colline, emperyalistlerin, radikal demokratik bir sisteme dayanan Rojava’daki devrimi Türk devleti eliyle susturmak istediğini vurgulayarak, dayanışma çağrısı yaptı.

Lafarge-Holcim çimento ocağına karşı İsviçre'deki tarihi Mormont Tepesi'ni korumak isteyen otonom grupların 2020 yılında kurduğu ZAD de la Colline, “Harekete geç ve Rojava Devrimi’ni savun” çağrısı yaptı.

“ZAD de la Colline”’in çağrısı şöyle:

“Yaklaşık iki yıl önce ZAD de la Colline, devrim deneyimlerini paylaşmak üzere Rojava'dan dönen enternasyonalist aktivistleri ağırladı. On yıllar süren mücadelenin ardından Kürt Özgürlük Hareketi nihayet Kuzey Suriye'deki topraklarının bir bölümünü özgürleştirerek bizim de Mormont Tepesi'ne taşıdığımız idealleri Rojava'da hayata geçirdi. Rojava Devrimi, radikal demokratik bir sisteme (Demokratik Konfederalizm) dayanan feminist, çevreci bir devrim.

Bir haftayı aşkın bir süredir faşist ve emperyalist Türk hükümeti, NATO'nun yardımıyla bu devrimi susturmak istiyor. Rojava'da gerçekleşen demokratik, sosyalist, devrimci örnek için kesinlikle birleşmeli ve kararlı bir dayanışma göstermeliyiz. Ve her şeyden önce, her ne olursa olsun, emperyalist ve faşist savaşlara karşı Kürdistan'ı savunmaya çağırıyoruz.

Kürdistan'ı Savun İnisiyatifi’nin bir parçası olarak herkese çağrıda bulunuyoruz.”