Zilan, Moskova'da anıldı: Kürdün iradesini gösterdi

Rusya Moskova'daki Kürtler, Zeynep Kınacı'yı (Zilan) anarak, "Zilan, Kürt halkının iradesinin gücünü gösterdi" mesajını verdi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Mala Kurda'da bir araya gelen Kürtler, fedai eylemci Zeynep Kınacı'yı (Zilan) şehadet yıl dönümünde andı.

Anma etkinliğinde, Zeynep Kınacı'nın 30 Haziran 1996 yılında Dersim'de işgalci Türk ordusuna karşı gerçekleştirdiği fedai eylemiyle Kürt halkının iradesinin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyduğu ifade edildi.

 Toplantıda konuşan TJKN Eşbaşkanı Jûleta Aram, Zilan'ın eyleminin Kürt halkının mücadelesi için bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Aram, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın geliştirdiği özgürlük mücadelesi bu kahramanlar sayesinde bugüne kadar varlığını sürdürdü ve kazanımlar sağladı. Zilan'ın eylemi Kurdistan'ın yok olmadığı ve dimdik ayakta olduğunun ifadesiydi. Zilan, Viyan, Sema ve binlerce kahramanın şehadetleri Kurdistan'ın özgürlüğüne yakınlaştırdı. Şex Said ve arkadaşlarından başlayarak bugüne kadar ülkelerinin özgürlüğü için canlarını feda eden tüm şehitleri anıyoruz" diye konuştu.