Zürih'te 'Devrimci Seferberlik' eylemi

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) ve Kadınların Birleşik Devrim Hareketi'nin (KBDH) başlattığı faşizme karşı "Devrimci Seferberlik" hamlesi kapsamında İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilen eylemle hamle sahiplenildi.

Aralarında TKP-ML, MKP, DKP, TİKB, MLKP, CDK, Partizan, KKP, ESU ile Aufbau'nun yer aldığı devrimci kurum ve örgütler tarafından Stauffacher meydanında "Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız şiarıyla bir eylem düzenlendi.

Yapılan ortak açıklamada şöyle denildi: "İsviçre'de faşizme karşı 'Devrimci Seferberlik' hamlesini başlangıcını bugün burada başlatıyoruz. Faşizme karşı mücadeleyi ortaklaştırarak başlatılan bu hamleyi sahipleniyoruz. 1 Mayıs 2021 tarihine kadar ortak mücadele kapsamında kesintisiz eylemlerle faşizme karşı İsviçre başta olmak üzere tüm Avrupa'da alanlarda olacağız ve bu faşizm karanlığına karşı mücadelemizi ortaklaştıracağız."

Almanca bildirilerin okunmasıyla devam eden eylem "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganlarıyla sonlandırıldı.