İsrail’de bilanço ağırlaşıyor: 40 ölü, bine yakın yaralı

Hamas’ın sabah saatlerinde İsrail’e karşı başlattığı saldırılar sırasında en az 40 İsraillinin öldürüldüğü bildirildi. Hamas, İsrailli askerleri esir aldıklarını bildirirken, sanal ağlarda korkunç görüntüler de paylaşıldı.

Gazze Şeridi’nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları cumartesi sabahı Gazze Şeridi'nden İsrail’e yönelik binlerce roket fırlattı.

"El Aksa Tufanı" adı verilen bu operasyonda İsrail topraklarına da onlarca savaşçı sızdı.

YAMAÇ PARAŞÜTLERİ KULLANDILAR

El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli yerlerine alışılmadık bir teknik olan yamaç paraşütü kullanarak ulaştıklarını gösteren görüntüler yayınladı.

İsrail ordusu da savaşçıların denizden ve karadan "yamaç paraşütü kullanarak" sızdıklarını açıklamıştı.

40 ÖLÜ, 779 YARALI

Acil servislere göre, sabah saatlerinden bu yana en az 40 İsrailli öldürüldü. İsrail Sağlık Bakanlığı 779 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Gazze’deki El Şifa hastanesi morgunda da en az 8 Filistinlinin cenazesinin olduğu, bir Filistinli için de Han Yunus’ta cenaze töreni yapıldığı yönünde bilgiler var.

VAHŞET GÖRÜNTÜLERİ

Sanal ağlarda çok sayıda vahşet görüntüsü de paylaşıldı. Bunlar arasında çıplak haldeki bir İsrailli kadının teşhirinin yanısıra, esirlerin olduğunu gösteren görüntüler var. İnfazlar ve sokak ortasında cenazelerin olduğunu gösteren görüntüler de paylaşıldı.

İsrail ordusuna göre "Gazze Şeridi'nin çeşitli yerlerinde" kara çatışmaları yaşanıyor.

NETANYAHU: SAVAŞTAYIZ

İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu, “Savaştayız” diyerek Hamas'ın "eşi benzeri görülmemiş bir bedel" ödeyeceği tehdidinde bulundu.

ABD ve AB dahil uluslararası toplum “terör saldırıları” diyerek kınadı ve İsrail ile dayanışmalarını ifade etti. Birçok ülke İsrail’in kendini savunma "hakkını" destekledi.

Bu sürpriz saldırı, Mayıs ayında İsrail ile Gazze Şeridi’ndeki İslami Cihad arasında 5 gün süren savaşın sona ermesinden bu yana genel olarak uyulan ateşkese sen verdi.