İsrail’de onlarca ölü ve yüzlerce yaralı var

Hamas sabah saatlerinde İsrail’e karşı ani bir saldırı düzenledi, binlerce roket atıldı ve Filistinli savaşçılar İsrail topraklarına sızdı. Karada da çatışmalar yaşanırken, Hamas birçok İsrailli askeri esir aldıklarını duyurdu.

Mayıs ayında ilan edilen ateşkes bu sabah sona erdi. Gazze Şeridi’nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 5 bini aşkın roket attıklarını bildirdi.

İsrail ordusu Gazze’den kendi topraklarına sızmalar olduğunu açıkladı. 14 yerleşim birimine 60 dolayında silahlı kişinin sızdığı belirtildi.  Ayrıca birçok İsraillinin rehin alındığı bilgisi var.

ESİR ASKERLER VAR, EN AZ 22 ÖLÜ

El Kassam Tugayları birçok İsrailli askeri esir aldıklarını duyurdu. İsrail acil servislerinin geçici bilançosuna göre, Hamas'ın silahlı kanadı tarafından gerçekleştirilen ve devam eden saldırıda en az 22 İsrailli öldü.

540’I AŞKIN YARALI

Kızıl Haç'ın İsrail'deki eşdeğeri Magen David Adom'un basın açıklamasında ayrıca "yüzlerce yaralı" olduğu bildiriliyor.

İsrail Sağlık Bakanlığı, 545 dolayında yaralının olduğunu açıkladı.

İSRAİL: HAMAS CEHENNEMİN KAPILARINI AÇTI

İsrail Savunma Bakanlığı'nın Filistin Toprakları'ndaki sivil operasyonlardan sorumlu biriminin (COGAT) başkanı Hassan Aliyan, yayınladığı Arapça videoda "Hamas Gazze'ye cehennemin kapılarını açtı, Hamas bu kararı verdi ve bedelini ödeyecek" diye uyardı.

HİZBULLAH KUTLADI

Lübnan Hizbullahı ise Hamas'ı kutladı. Yapılan açıklamada, "Hizbullah, Filistin halkını ve onların El Kassam Tugayları ile Hamas'taki müttefiklerini bu büyük ölçekli kahramanca ve muzaffer operasyondan dolayı tebrik ediyor" denildi.