İsrail-Filistin’de bilanço ağırlaşıyor, Hizbullah da İsrail’i vurdu

Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısı ile başlayan savaşta her iki taraftan çoğunluğu sivil olmak üzere binlerce kişi hayatını kaybederken, Lübnan Hizbullah’ı da İsrail ordusunu vurduğunu ve ciddi kayıplar verdirdiklerini açıkladı.

7 Ekim’de Hamas’ın binlerce roket atışı ve sızmalarla gerçekleştirdiği saldırının ardından savaş giderek derinleşiyor. Hamas’ın saldırıları ve İsrail’in bombardımanlarında kurbanların ezici çoğunluğunu siviller oluşturuyor. Her iki tarafta da korkunç suçlar işleniyor.

Filistinli sağlık kaynakları Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da 1078 kişinin öldüğünü ve 5 bin 314 kişinin yaralandığını bildirdi. Bilançonun daha da ağırlaşması bekleniyor.

İsrail ordusu ayrıca İsrail topraklarında 1500 Hamaslı savaşçının cenazesini bulduklarını açıklamıştı.

İsrail ordusu yaptığı yeni bir açıklamada Hamas’a karşı çatışmalarda en az 169 İsrail askerinin öldüğünü duyurdu. İsrail cephesindeki ölü sayısı 1200’ü aştı.

Birleşmiş Milletler’e göre İsrail bombardımanları nedeniyle 260 bini aşkın Filistinli evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Lübnan Hizbullahı yaptığı açıklamada çarşamba sabahı gerçekleştirdikleri saldırılarda İsrail cephesinde “çok sayıda” kayıp olduğunu bildirdi. Lübnan’ın Dhaira bölgesinden yapılan saldırıların, pazartesi günü Hizbullah’ın üç üyesinin İsrail tarafından öldürülmesine yanıt olduğu belirtildi.