İsrail-Hamas savaşında 6. gün: İnsani bilanço ağırlaşıyor

İsrail-Hamas savaşında insani bilanço her geçen gün ağırlaşırken, İsrail esirler Hamas’ın elinde olduğu sürece ne su, ne elektrik ne de yakıt verilmeyeceğini açıkladı.

7 Ekim’de başlayan savaşta sivillere yönelik yeni katliamlar ortaya çıktıkça bu savaşın insani bilançosu da her geçen gün artıyor.

İSRAİL’DE ÖLÜ SAYISI 1200’ÜN ÜZERİNDE

İsrail ordusunun verdiği son bilançoya göre ölü sayısı 1.200'ün, yaralı sayısı ise 2.800'ün üzerine çıktı.

Hamas tarafından 100’den fazla sivilin katledildiği belirtilen Gazze’ye 2 kilometre mesafedeki Kfar Aza kibutzunun basına açılmasından sonra bu kez Beeri kibbutzu basına açıldı.

FİLİSTİN’DE ÖLÜ SAYISI 1200’Ü AŞTI

Filistin tarafında Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre ölü sayısı 1.200'ün, yaralı sayısını ise 5.600'ün üzerine çıktı.

İsrail ordusu ayrıca İsrail topraklarında 1500’ü aşkın Hamaslı savaşçının cenazesini bulduklarını açıklamıştı.

Gazze'de İsrail bombardımanları devam ediyor ve bilançonun daha da ağırlaşması bekleniyor.

GAZZE’DE 2 BİN 687 HEDEF BOMBALANDI

İsrail ordusu perşembe sabahı yaptığı açıklamada "terör örgütü Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki çok sayıda merkezine yönelik geniş çaplı bir saldırının" devam ettiğini duyurdu.

İsrail ordusu cumartesi gününden bu yana Gazze'de 2.687 hedefin vurulduğunu belirtti.

338 BİNİ AŞKIN KİŞİ EVLERİNİ TERK ETTİ

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Filistinli yetkililere dayandırdığı açıklamasına göre 1,000'den fazla ev yıkıldı ve 560 ev de ağır hasar görerek oturulamaz hale geldi. OCHA'ya göre 338.000'den fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

KURBANLAR ARASINDA 80’İ AŞKIN YABANCI VAR

Hamas’ın saldırılarında öldürülenler arasında onlarca yabancı da var. İsrail'de on bir Fransız vatandaşı öldürüldü ve aralarında çocukların da bulunduğu 17 kişi kayıp. Bunların “muhtemelen” Hamas tarafından kaçırıldıkları belirtiliyor.

Kurbanlar arasında en az 22 Amerikalı, 20 Taylandlı, 10 Nepalli, 10 Fransız, 7 Arjantinli, 4 Rus-İsrailli, 2 Ukraynalı, 2 İngiliz, 2 Perulu, 2 Filipinli, 2 Brezilyalı, 1 Kamboçyalı, 1 Kanadalı, 1 İspanyol ve 1 Avustralyalı olmak üzere 80'den fazla yabancı bulunuyor.

REHİNELER BIRAKILMAZSA SU, ELEKTRİK VE YAKIT YOK!

İsrail Enerji Bakanı Israel Katz perşembe günü X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, rehineler Hamas'ın elinde kaldığı sürece Gazze Şeridi'ne su, elektrik ya da yakıt verilmeyeceğini söyledi.

Bakan, "Gazze'ye insani yardım mı? Kaçırılan İsrailliler evlerine dönene kadar hiçbir elektrik düğmesi açılmayacak, hiçbir su pompası çalıştırılmayacak ve hiçbir yakıt kamyonu girmeyecek (...). Ve kimse bize ders veremez" dedi.

Hamas, Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada İsrailli bir kadın ve iki çocuğunu serbest bıraktığını iddia ederken, İsrail medyası gözboyama olduğunu savundu.