İsrail-Hamas savaşında bilanço korkunç bir şekilde ağırlaşıyor

Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısıyla başlayan yeni savaşta İsrail cephesinde en az 1200 kişi, Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanlarda 974 kişi öldü, 260 bini aşkın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

İsrail ordu sözcüsü çarşamba sabahı yaptığı açıklamada, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısında ölenlerin sayısının 1200'e yükseldiğini söyledi. Jonathan Conricus, X hesabında yayınlanan bir videoda İsrail tarafında ayrıca "2700'den fazla yaralı” olduğunu belirtti.

GAZZE’DE 974 ÖLÜ, 5000 YARALI VAR

Filistin tarafında ise yerel makamlara göre Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria’da 974 kişi öldü ve 5000'den fazla kişi yaralandı. Salıyı çarşambaya bağlayan gece Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında da Hamas hükümeti yetkililerine göre en az 30 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı. Hava saldırıları onlarca binayı, fabrikaları, camileri ve dükkanları etkiledi.

İsrail ordusu salı günü yaptığı açıklamada Gazze'nin komşu bölgelerinde 1500 Hamas savaşçısının cesedine ulaştıklarını da duyurmuştu.

260 BİNİ AŞKIN KİŞİ EVLERİNİ TERK ETTİ

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne (OCHA) göre, kuşatma altında olan ve İsrail saldırılarıyla vurulan Gazze Şeridi'nde 263 bin 934 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu sayının artması bekleniyor.

OCHA, Gazze Şeridi'nde yerlerinden edilen insanların sayısının 2014'teki 50 günlük çatışmalardan bu yana en yüksek sayıya ulaştığını ifade ederken, yerinden edilmemiş insanlar için "temel ihtiyaçların karşılanması giderek daha karmaşık hale geliyor" uyarısında bulundu.

BİNDEN FAZLA EV YIKILDI

OCHA'nın Filistinli yetkililere dayandırdığı açıklamasında ayrıca bombardımanlarda 1000'den fazla evin yıkıldığı ve 560 evin de ağır hasar görecek oturulmaz hale geldiğini kaydetti.