İsrail hava saldırılarında Gazze'de en az 560 ölü, 2.900 yaralı

Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırı ardından Gazze Şeridi’ne düzenlenen hava saldırılarında en az 560 kişinin öldüğü bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Cumartesi gününden bu yana abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarında 560 kişinin öldüğünü ve 2 bin 900 kişinin yaralandığını bildirdi.

Hamas’a göre İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği bombardımanda dört İsrailli rehine ve onları kaçıranlar da öldürüldü.

İsrail hükümetinin basın ofisine göre Hamas "100'den fazla kişiyi esir" aldı. Hamas ve İslami Cihad, İsrail'de tutuklanan Filistinlilerle takas etmek üzere 130'dan fazla kişiyi ele geçirdiklerini bildirdi.

İsrail tarafında ise son açıklamalara göre en az 700 kişi öldü ve 2 bin 500'den fazla kişi yaralandı. Hamas'ın Filistin topraklarından başlattığı saldırının ilk gününde, Cumartesi günü İsrail'in Gazze sınırı yakınlarındaki bir festivalde 260 dolayında kişi katledildi. Ölenler arasında çok sayıda yabancı uyruklu kişiler de var.

İsrail ordusu, Filistin bölgesinde iktidarda olan Hamas ve İslami Cihad'a ait "500'den fazla hedefi" gece boyunca vurduklarını belirtti. Gazze çevresinde İsrail'in güneyine sızan savaşçılarla çatışmaların da devam ettiği kaydedildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas'ın Filistin topraklarından İsrail'e karşı başlattığı saldırının üçüncü gününde Gazze Şeridi'ne "tam kuşatma" uygulanacağını duyurdu.

Yoav Gallant, "Gazze'yi tamamen kuşatma altına alıyoruz" dedi. Gallant, “Elektrik yok, su yok, gaz yok” diye ekledi.

2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi, 2007’den bu yana İsrail'in ablukası altında bulunuyor.