Avrupa’da kötü hava koşulları: 5 ölü

Fransa, İsviçre, İtalya ve Almanya'yı etkisi altına alan şiddetli fırtına ve sağanak yağmur, en az 5 kişinin ölümüne neden oldu.

Pazar günü yerel makamlardan gelen ilk haberlere göre, Fransa'nın kuzeydoğusunda, Aube departmanında şiddetli fırtına ve rüzgârlar nedeniyle araçları bir ağaç tarafından ezilen üç yaşlı kişi hayatını kaybetti. Aynı kazada dördüncü bir yolcunun durumu hala kritik.

Fransa genelinde gök gürültülü fırtınalar için turuncu alarm kaldırıldı. Ancak, fırtınalar ve sağanak yağmur önemli hasarlara yol açtı.

İSVİÇRE

İsviçre'de, Ticino kantonunda şiddetli yağmurun neden olduğu toprak kayması sonucu iki kişi öldü ve bir kişi kayboldu. Kurtarma ekipleri, iki kişinin cesedini Ticino'nun kuzeybatısındaki Fontana bölgesinde buldu. 

Ölen iki kişinin İsviçreli-Alman tatilciler olduğu bildirildi. İsviçre ordusu, Ticino ve selden etkilenen komşu Valais kantonunda çok sayıda süper puma helikopteri konuşlandırdı. Maggia Vadisi'ne yakın birçok bölgeye erişim sağlanamazken, elektrik kesintileri yaşandı ve bazı bölgelerde içme suyu sıkıntısı çekildi. Cumartesi öğleden sonra İsviçre'nin büyük bir bölümü şiddetli gök gürültülü fırtınalarla sarsıldı.

İTALYA 

İtalya'nın kuzeybatısında bulunan Piedmont ve Valle d'Aosta bölgelerinde sel ve çamur kaymaları meydana geldi. Piedmont itfaiyesi, zor durumdaki insanları kurtarmak için 80 operasyon gerçekleştirdi. Valle d'Aosta'da, bir çamur kayması turistik Cervinia beldesine giden yolu kapattı ve birçok dükkân sular altında kaldı. Cogne köyü, tüm ulaşım yollarını kapatan bir çamur kayması nedeniyle dış dünya ile bağlantısını kaybetti. Köyde 90 mm yağış kaydedildi ve elektrik şebekesi devre dışı kaldı. Bir helikopter, mahsur kalan bir aileyi kurtardı. Dora Baltea nehri taşarak birçok yolun kapanmasına neden oldu.

ALMANYA

Almanya'da, Cumartesi akşamı oynanan Almanya-Danimarka maçı, şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle uzun süre kesintiye uğradı. İsviçre'de potansiyel fırtına riski nedeniyle bazı kantonlar taraftar bölgelerini kapatarak, İsviçre milli takımının Avrupa Şampiyonası'nda İtalya'ya karşı kazandıkları zaferi kutlama fırsatını engelledi.