Avustralyalı senatör: Türkiye işlediği suçlarını hesabını vermeli

Avustralya Yeşiller Partisi’nden senatör David Shoebridge, Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumu Türk devletinden hesap sormaya çağırdı.

Senatör David Shoebridge, partisi adına Kürt halkı ile dayanışma açıklamasında bulundu.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını kınayan senatör, “bu vahşi saldırıları derhal durdurmaya” çağırdı.

Senatör şu açıklamada bulundu:

“Bir Yeşiller Senatörü olarak, Türk Hükümetinin Kürt halkına ve Kuzey ve Doğu Suriye'deki özerk bölgede yaşayan topluluklara yönelik sürekli ve devam eden askeri saldırılarından ve insan hakları ihlallerinden derin rahatsızlık duyuyorum.

Sivillerin ve hastaneler, okullar, yerleşim alanları, elektrik santralleri, camiler ve mülteci kampları gibi temel tesislerin ve altyapıların hedef alındığı yönündeki haberler son derece üzücüdür ve bu saldırıları mümkün olan en güçlü şekilde kınıyorum.

Ayrıca Türk Hükümeti'nin Filistin ve İsrail'deki yıkıcı gelişmeleri kendi gündemini ilerletmek ve Kürt halkına yönelik askeri saldırıyı tırmandırmak için kullanması konusunda da kaygılıyım. Kamuoyunun dikkati eski çatışmaya odaklanmışken, Türkiye'nin Kürt halkına yönelik ihlallerinin gözden kaçmadığını açıkça belirtmek istiyorum ve Türk Hükümetini bu vahşi saldırıları derhal durdurmaya çağırıyorum.

Uluslararası toplum bu saldırılara ses çıkarmalı ve Türkiye'nin Kürt halkına karşı işlediği insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarının hesap vermesini talep etmelidir.

Bugün ve her gün bu zor zamanlarda Kürt halkıyla ve Avustralya'daki Kürt diasporasıyla dayanışma içerisindeyim. Avustralya Hükümeti'ni, ABD ve Koalisyon ile sahadaki ittifakını kullanarak, Türkiye ile diplomatik bağlarını kullanarak bu konuyu acilen gündeme getirmeye ve bu saldırılara son verilmesini talep etmeye çağırıyorum.”