Bangladeş’te kasırga: En az 10 kişi öldü, 30 bini aşkın ev yıkıldı

Bangladeş'teki Remal kasırgasının en az on kişinin ölümüne, 30 binden fazla evin yıkılmasına ve on binlerce evin de hasar görmesine neden olduğu bildirildi.

Yedi kişinin öldüğü Barisal bölgesinin hükümet yöneticisi Şewkat Ali, “Çoğu, evler veya duvarlar çöktüğünde ezilerek öldü” açıklamasında bulundu. Yetkililer komşu ilçelerde de üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Yetkililere göre en az 800 bin Bangladeşli ülkenin kıyılarından kaçarken, Hindistan'da 150 binden fazla kişi Ganj, Brahmaputra ve Meghna nehirlerinin Bengal Körfezi'ne döküldüğü Sundarbans ormanlık bölgesini terk ederek denizden uzaklaştı.

Pazartesi öğleden sonra siklon fırtınaya dönüştü, ancak rüzgar ve yağmur sahili vurmaya devam etti.  Şewkat Ali, “Siklonun neden olduğu şiddetli yağmur hala devam ediyor ve rüzgar hızı yüksek” dedi. 

Bölge yöneticisi Helal Mahmud'a göre Khulan bölgesinde iki kişi hayatını kaybetti.  AFP'ye konuşan Mahmud, “Kasırga bölgede 123 bin den fazla eve zarar verdi ve bunların 31 bin kadarı tamamen hasar gördü” dedi.  

Ülkenin en büyük kamu elektrik dağıtım şirketi olan Bangladeş Kırsal Elektrifikasyon Kurulu'nun baş mühendisi Biswanath Sikder, 12,5 milyondan fazla insanın elektriksiz kaldığını belirtti. Sikder, “Kasırga durumu düzeldiğinde elektrik arzı yeniden başlayacak” dedi.