Brüksel’de Filistin yanlısı gösteride çocuğun eline silah verildi

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Filistin yanlısı bir gösteride küçük yaştaki bir çocuğun eline “silah” verildiğini gösteren görüntüler ardından soruşturma başlatıldı.

Filistin yanlısı bir grup Brüksel'in Marolles semtindeki "Les Petits Pas" kreşinin önünde bir protesto gösterisi gerçekleşti.

Gösteriye ilişkin görüntüler sanal ağlarda yayınladı. Görüntülerde küçük bir çocuk ateşli silaha benzeyen bir silahı sallarken görülüyor. Silahın gerçek mi yoksa imitasyon mu olduğu henüz bilinmiyor. Polis olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Polis sözcüsü Ilse Van de Keere, görüntüler için “kabul edilemez” diyerek tepki gösterdi.

Milliyetçi N-VA partisinden federal milletvekili Theo Francken ve aynı partiden Brüksel milletvekili Mathias Vanden Borre, sanal ağda bu eylemleri kınadı.

Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close da görüntüleri kınadı ve "videoda görünen kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi için bir soruşturma yürütüldüğünü" doğruladı.

Close ayrıca videonun Cumartesi günü çekilmiş olduğunu belirterek, "Pazartesi günü Brüksel'de gerçekleştirilen saldırıyla hiçbir ilgisi olmadığını" söyledi.

Pazartesi akşamı Brüksel merkezinde kendisini DAİŞ’li olarak tanıtan bir kişi, iki İsveçli futbol taraftarını otomatik silahla katletmişti. 45 yaşındaki Tunuslu saldırgan Salı sabahı polis tarafından gözaltına alınmak istediği sırada vuruldu. Yaralanan saldırgan öldü.