Ermenistan’da sel felaketi

Kafkasya ülkesi Ermenistan'da yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre meydana gelen bir sel felaketinde bir kişi hayatını kaybetti, 200’ü aşkın kişi tahliye edildi.

İçişleri Bakanlığı'na göre şiddetli yağmurun neden olduğu sel nedeniyle Ermenistan'ın kuzeyindeki Lori bölgesinde bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayıp ve 232 kişi de tahliye edildi. 

Bakanlık, bu dağlık ülkeyi Gürcistan'a bağlayan birkaç köprünün ve büyük bir otoyolun bazı bölümlerinin Debed nehrinin taşması nedeniyle tahrip olduğunu belirtti.

Ulusal demiryolu şirketi, raylarda meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle Gürcistan'a giden tüm tren seferlerini iptal ettiğini duyurdu. 

Başbakan Nikol Paşinyan selden etkilenen bölgeyi ziyaret etti. Başbakanlık Sözcüsü Nazeli Bagdasaryan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 

Dünya Bankası'na göre Ermenistan'da her yıl yaklaşık 40 bin kişi sel felaketinden etkileniyor ve bu felaketler ülkeye GSYİH açısından yaklaşık 100 milyon dolara mal oluyor.