FEDA: Faşizmin kararlarını kabul etmeyeceğiz

Kobanê Davası'na ilişkin açıklama yapan FEDA, "Türk devleti Kobanê Davası'nda savaşı büyütme kararı vermiştir. Faşizmin kararlarını kabul etmeyeceğiz" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada "Bu dava Kürt halkına karşı sürdürülen savaşın ve soykırımın devamı olarak açılmış ve aynı amaca hizmet edecek şekilde sonuçlandırılmıştır. Dünya âlem biliyor ki Kobanê Davası denilen bu ucube davayla demokratik siyaset, özgürlük, barış ve eşit yurttaşlık talebi yargılanmıştır" denildi.

"Türk devleti hep yaptığı gibi bu davada da hukuku ayaklar altına almıştır. Bağlı olduğu uluslararası kurallara uymamış, AİHM'in yasalarını hiçe saymıştır" vurgusunda bulunulan açıklamada şunlar da belirtildi:

"Türk yargısı, Türk devleti adına aldığı bu kararlarla Kürtlerden, Alevilerden demokrasi mücadelesi yürüten herkesten intikam almak, hakları ve özgürlükleri için direnenlere gözdağı vermek istemiştir.

Türk devleti, aldığı bu kararlarla, ezilen halklara, ezilen inançlara ve ezilen toplumsal kesimlere karşı sürdürdüğü savaşı tırmandırmak istediğini ortaya koymuştur. Böyle olduğu içindir ki aynı günün akşamında Türk devletinin cumhurbaşkanı, Kürtlere karşı her sürdürülen savaşta yüzlerce Kürdün kanına girmiş olan JİTEM'i kuranları affetmiştir. Yine bugünlerde Türk devleti kendi içinde besleyip büyüttüğü eroinci mafya çetelerini koruyup kollamaya çalışmakta, bunun için birbirleriyle çatışmaktadırlar.

Türk devletinin aldığı bu kararlar, Alevilere, Kürtlere ve demokrasi güçlerine karşı sürdürülen savaşın daha ileri taşıması, Kürtlerin hak taleplerinin şiddetle bastırılması, Aleviliğin inkâr edilmesi, kinci ve ırkçı nesil yetiştirmesi, tek adam sisteminin kalıcılaştırılması, yoksulluğun derinleştirilmesi demektir.  

Kürt halkı, Aleviler ve bütün demokrasi güçleri, faşizmin bu saldırısını alınan bu kararlarla yapılan bu Yezit zulmünü kabul etmeyeceklerdir.

FEDA olarak bu zorbalığı kabul etmiyoruz. HDP yöneticilerini zorla içeride tutulan esirler olarak görüyoruz. Ezilen bütün toplumsal grupları, siyasal, sosyal kurumları bu davada alınan kararları kabul etmeyerek arkadaşların özgürlüğü için mücadele etmeye çağırıyoruz."