Filistin’de 1400’ü aşkın, İsrail’de 1300’ü aşkın ölü

İsrail ordusu tarafından verilen yeni bilançoya göre Hamas’ın saldırı başlattığı 7 Ekim’den bu yana İsrail’de 1300’den fazla kişinin öldü. Filistin cephesinde ise ölü sayısı 1400’ü aştı.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada İsrail’de ölenlerin sayısının 1300’ün üzerinde olduğunu bildirdi.

Açıklamaya göre 3200’den fazla kişi de yaralandı. Ordu, Hamas’ın elinde yabancı ve çifte vatandaş olmak üzere 150'den fazla İsrailli bulunuyor.

İsrail ordusu ayrıca, 7 Ekim’den bu yana en az 258 İsrailli askerin öldüğünü bildirdi.

Filistin cephesinde İsrail bombardımanları nedeniyle 1400’ü aşkın kişi hayatını kaybetti. Ayrıca binlerce yaralı var.

HİZBULLAH: İSRAİL’E MÜDAHALEYE HAZIRIZ

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hamas ve Hizbullah’ın çağrısı ile düzenlenen bir gösteride konuşan Hizbullah’ın iki numaralı ismi Şeyh Naim Kasım, İsrail’e müdahale etmeye “tamamen hazır” olduklarını söyledi.

Naim Kasım, "Herkes Hizbullah'ın ne yapacağını görmek için bekliyor. Hizbullah sorumluluklarını biliyor. Biz tamamen hazırlıklıyız ve gelişmeleri her an takip ediyoruz. Planlarımız ve vizyonumuz doğrultusunda bu operasyonda yer alacağız" dedi.

Şeyh Kasım, "Tüm ulus, elindeki imkanlarla İsrail'le çatışmaya katılmalıdır. El Aksa Tufanı Operasyonunu destekliyoruz ve kefiliz" diye ekledi.

İslamcı hareket tarafından alıkonuluyor.

İSRAİL GAZZELİLERE 24 SÜRE VERDİ

Öte yandan İsrail ordusu, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın yedinci gününde "Gazze'deki tüm sivillerin" 24 saat içinde Filistin bölgesinin güneyine tahliye edilmesini emretti.

Ordu sözcüsü Daniel Hagari düzenlediği basın toplantısında bu süreye uymanın zor olacağını kabul etmeden önce "Zaman tanımaya çalışıyoruz, çok çaba sarf ediyoruz ve bunun 24 saat sürmeyeceğinin farkındayız" dedi.

İsrail ordusu havadan Gazze’ye bildiri de atarak, tahliyelerin gerçekleşmesi için uyardı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tehlikeli bir talep olduğunu belirtti.

Hamas Gazze’nin tahliye edilmesi yönündeki talimatı reddetti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne (OCHA) göre 423.000'den fazla kişi İsrail ordusunun kuşatması ve bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'ndeki evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Perşembe günü Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Filistin halkına yönelik "saldırganlığa derhal son verilmesini" talep etti.