Fransa’da ‘kadınlara yönelik ayrımcı mesajlar’ veren imama sınırdışı

Fransa İçişleri Bakanı, Aube bölgesinde yaşayan "radikalleşmiş bir imamın" gün içerisinde sınır dışı edileceğini açıkladı. Bakan, imamı özellikle kadınlara yönelik ayrımcı mesajlar vermekle suçluyor.

İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, Aube bölgesinde yaşayan "radikalleşmiş bir imamın", özellikle kadınlara yönelik ayrımcı vaazlar vermekle suçlanarak, bugün sınır dışı edilmek üzere tutuklandığını duyurdu. 

İçişleri Bakanı Europe 1 ve CNews'e yaptığı açıklamada "Bu sabah radikalleşmiş Senegalli bir imamı tutuklamayı başardık ve bugün sınır dışı edilecek" dedi.

Bakan Gérald Darmanin, "Bu imam vaazlarında kadınların evde kalması gerektiğini ve Müslümanların gayrimüslimlerle karışmaması gerektiğini söylüyor. Bu insanların Cumhuriyet topraklarında yeri yoktur" açıklamasında bulundu. 

AFP'ye konuşan bir polis kaynağı "İmam bu sabah saat 7.20'de evinde gözaltına alındı ve Troyes polis karakoluna götürüldü, burada kendisine bakanlık tarafından verilen sınır dışı kararı tebliğ edilecek" dedi. 

Polis, "Bugün ilerleyen saatlerde Roissy üzerinden sınır dışı edilmesi bekleniyor" diye ekledi. 

YENİ GÖÇ YASASI İLE 24 SAATTE SINIRDIŞI

Gérald Darmanin, "Şimdi, benim getirdiğim göç yasası ve bölücülüğe karşı yasa ile radikalleşen imamları 24 saat içinde sınır dışı edebiliyoruz" dedi.