Gazze’de ölü sayısı 1350’yi aştı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanlarında ölü sayısının 1350’yi aştığı bildirildi.

Hamas’ın kontrolündeki bölgenin Sağlık Bakanlığı, hayatını kaybedenlerin sayısının 1354’e yükseldiğini bildirdi.

Bakanlık, yaralı sayısının ise 6.049 olduğunu duyurdu. Bir önceki bilanço da 1200 kişinin öldüğü belirtilmişti.

İsrail tarafından da hayatını kaybedenlerin sayısı 1200’ü geçti. Bunlar arasında onlarca yabancı da var.

İSRAİL: HEDEF HAMAS’I TASFİYE ETMEK

İsrailli bir askeri sözcüye göre İsrail ordusunun hedefi Hamas'ı "tasfiye etmek".

Yarbay Richard Hecht, "Şu anda Hamas'ın askeri liderlerine değil, üst düzey yöneticilerine de, ama aynı zamanda (Yahya) Sinwar'a (Hamas'ın Gazze'deki lideri) kadar hükümet sorumlularına da yoğunlaşıyoruz” dedi. Hecht’te göre İsrail’de yaşanan vahşete bunlar doğrudan dahil oldular.

ÇOK SAYIDA ÜLKE VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDİYOR

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısı ardından başlayan savaş devam ederken çok sayıda ülke İsrail’deki vatandaşlarını tahliye etmeye başladı. Bu amaçla özel uçuşlar gerçekleşiyor.  Fransa, Almanya, Kanada, Arjantin, Avusturya, Brezilya, Güney Kore, Danimarka, İspanya, Finlandiya, Yunanistan ve daha çok sayıda ülke tahliyeler gerçekleştirdi.

BM UZMANLARI ‘KORKUNÇ SUÇLARI’ KINADI

Onlarca bağımsız BM uzmanı Hamas tarafından İsrail'de işlenen "korkunç suçları" ve İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarını "toplu cezalandırma" diyerek kınadı. BM tarafından görevlendirilen ancak BM adına adına konuşmayan insan hakları uzmanları "Hamas tarafından işlenen korkunç suçları şiddetle kınıyoruz” dedi.  Uzmanlar, "Ayrıca İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına yönelik ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği askeri saldırıları da şiddetle kınıyoruz" diye eklediler.