Gazze’den İsrail’e binlerce roket atışı

Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik çok sayıda roket atışı yapıldı. Hamas’ın silahlı kanadına göre 5 bini aşkın roket atışı yapıldı.

Yapılan roket atışları, mayıs ayında yaşanan beş günlük çatışmalardan sonra ilan etilen ateşkesi sona erdirdi.

Kızıl Haç'ın İsrail'deki muadili olan Magen David Adom'a göre, Gazze Şeridi’nden İsrail’e onlarca roket atışı yapıldı. Saldırıda bir kadının öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze Şeridi'nin çeşitli yerlerinden yapılan atışlar sabah 6.30'dan önce başladı ve yaklaşık 45 dakika boyunca devam etti.

Saldırıları, Yahudi devletine karşı bir saldırı başlattığını duyuran Hamas'ın silahlı kanadı üstlendi. İzzeddin El Kassam Tugayları, “İşgalin tüm suçlarına bir son vermeye karar verdik” diyerek, sabahtan beri 5 bini aşkın roket atışı yaptıklarını bildirdi.

İsrail ordusu "bilinmeyen sayıda teröristin" Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına sızdığını bildirdi.

Açıklamada, "Gazze Şeridi'ne komşu bölgelerde yaşayanlardan evlerinde kalmaları” istendi.

Mayıs ayında İsrail, Gazze Şeridi'nde İslami Cihad'a karşı bir saldırı başlatmıştı. Beş gün süren çatışmalarda 34 Filistinli ve bir İsraillinin hayatını kaybetmişti.

Gazze Şeridi'nden İsrail'e binden fazla roket fırlatılmış ve bunların çoğu İsrail hava savunma sistemi tarafından engellenmişti. İsrail ise Gazze’ye hava saldırılarında bulunmuştu.  Gazze'de 2007 yılında iktidarı ele geçiren Hamas, mayıs ayında yaşanan çatışmalardan uzak durmuştu.