Hindistan’da izdiham: Çoğu kadın 121 ölü

Hindistan'ın kuzeyinde son on yılın en ölümcül izdihamı yaşandı ve neredeyse tümü kadın olmak üzere 121 kişi hayatını kaybetti.

Bir polis raporuna göre, Salı günü Uttar Pradesh eyaletindeki Hathras'ta bir vaizi dinlemek için 250 bin kişi toplandı. İzin verilen kişi sayısı 80 bindi. Bunun üç katı insan toplandı. 

Bu toplantı çok geçmeden felakete dönüştü. Görgü tanıklarına göre, birçok kişi yamaçtan aşağı yuvarlanırken birbirlerinin üzerine düşerek su dolu bir hendeğe yuvarlandı. 

Yetkililer, 121 kurbanın neredeyse tamamının kadın olduğunu söyledi. Ölenler arasında yedi çocuk ve bir erkeğin de olduğu kaydedildi. 

Yetkililer izdihamın, kitlenin vaizin ayak izlerinden toprak toplamaya çalışmasıyla başladığını öne sürdü.  Başkaları ise toz fırtınasının paniğe neden olduğunu savundu. Bazıları kalabalığın baskısı altında baygınlık geçirdi ve ayaklar altında ezildi. 

Hindistan'da milyonlarca kişiyi bir araya getirebilen büyük dini festivaller sırasında ibadet yerlerinde ölümcül kazalara sıkça rastlanıyor.