Hırvatistan'da huzur evine silahlı saldırı: 5 ölü, 3 yaralı

Hırvatistan'ın doğusundaki bir huzurevinde, eski bir jandarma olduğu belirtilen bir kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda en az 5 kişi katledildi, 3 kişi de yaralandı.

Öğlen saatlerinde yapılan polis açıklamasında "Polise saat 10.10'da bir adamın huzurevinde birkaç kişiyi vurarak öldürdüğü ve yaraladığı bilgisi verildi" denildi. 

Polis, şüpheli saldırganın yakalandığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Yerel medyada yer alan ilk haberlere göre, başkent Zagreb'e 130 km uzaklıktaki 7 bin nüfuslu Daruvar kasabasında bir huzurevine giren bir kişi ateş açtı.

Hırvat medyasına göre saldırgan kaçmayı başardı ancak kısa süre içinde polis tarafından saldırı mahallinden çok da uzak olmayan bir kafede yakalandı. 

Eski bir jandarma olan 1973 doğumlu saldırganın, annesini öldürdüğü belirtiliyor. İlk bilgiler diğer dört kurbanın huzurevi sakinleri ve çalışanları olduğuna işaret ediyor. Jutarnji List gazetesine göre biri ağır olmak üzere üç kişi de yaralandı.

Başbakan Andrej Plenkovic X'te "Daruvar huzurevinde 5 kişinin öldürülmesi karşısında dehşete düştük" diyerek tepki gösterdi ve kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.