Hizbullah’tan İsrail’e yönelik 200 roket atışı

Lübnan Hizbullahı, üst düzey bir komutanının İsrail saldırısında öldürülmesine misilleme olarak Perşembe günü beş İsrail mevzisine "çeşitli türlerde 200'den fazla roket" attığını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, Lübnan'ın güneyindeki Sur’da "düşman tarafından gerçekleştirilen saldırı ve suikasta cevabın bir parçası olarak" Hizbullah savaşçıları, İsrail tarafından ilhak edilen Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ndeki ve İsrail'in kuzeyindeki beş mevziye "çeşitli türlerde 200'den fazla roketle" saldırdı.

İsrail ordusu, işgal altındaki Golan Tepelerine kadar tüm kuzey İsrail'de roket alarmı ve hava saldırıları olduğunu bildirdi. İsrail ordusuna göre sirenler sabah saat 10.00'dan itibaren batıda Nahariya'dan doğuda işgal altındaki Golan'a kadar Lübnan sınırı boyunca çaldı.

İsrail ayrıca "çok sayıda mermi ve şüpheli hava aracının" sınırı geçmesinin ardından güney Lübnan'daki roket fırlatma alanlarını vurduğunu duyurdu.

Çarşamba günü İsrail saldırısında Lübnanlı bir Hizbullah askeri lideri öldürülmüştü. 

L’Orient Le Jour gazetesinin hesaplarına göre 8 Ekim'den bu yana Suriye ve Lübnan'daki İsrail saldırılarında 365 Hizbullah üyesi öldürüldü.