Rusya’da üst düzey savunma bakanlığı yetkilisi tutuklandı

Rus haber ajansı TASS’ın salı günü bildirdiğine göre, insan kaynaklarından sorumlu üst düzey bir Rus savunma bakanlığı yetkilisi “suç faaliyetleri” nedeniyle tutuklandı. Son bir ayda ikinci kezdir benzer tutuklama yaşanıyor.

RUSYA'DA TUTUKLAMA

TASS haber ajansının bir kolluk kuvveti kaynağına dayandırdığı habere göre, Savunma Bakanlığı İnsan Kaynakları Başkanı General Yuri Kuznetsov “suç faaliyeti şüphesiyle” tutuklandı. 

Aynı kaynağa göre, ülkedeki ana soruşturmalardan sorumlu olan Rusya Soruşturma Komitesi'nin askeri departmanı tarafından yürütülen soruşturmanın bir parçası olarak ofisi ve evi arandı.

TASS'a göre Mayıs 2023'te göreve atanan General Kouznetsov, 2010-2023 yılları arasında Rusya Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı bir birimin başkanlığını yürütmüştü. 

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu duyuru, Rusya'nın inşaattan sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Timur Ivanov'un Nisan ayı sonunda yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandığı ve Rus adalet sisteminin kendisini “büyük ölçekte rüşvet almakla” suçladığı bir dönemde geldi. 

Geçmişte, özellikle de SSCB'nin dağılmasının ardından 1990'lı ve 2000'li yıllarda, Rus ordusu birçok kez ağır hapis cezalarına yol açan yolsuzluk skandallarıyla sarsılmıştı.

Son tutuklama aynı zamanda 2012'den beri Savunma Bakanı görevi gören Sergey Şoygu’nun sürpriz bir şekilde görevden alınmasından kısa bir süre sonrasına denk geldi.