Umman'da camide silahlı saldırı: 4 ölü

Umman'ın başkenti Maskat'ta bir camide meydana gelen silahlı saldırıda dört kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Umman polisi  "Umman Kraliyet Polisi, El-Wadi El-Kabir bölgesindeki bir caminin yakınında meydana gelen silahlı saldırı olayına müdahale etti" dedi.  

Polis, Maskat'ın doğusundaki cami yakınlarında meydana gelen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre dört ölü ve "çok sayıda yaralı" olduğunu açıkladı. 

Dünyanın İbadi çoğunluğa sahip tek Müslüman devleti olan, bölgesel çatışmalarda düzenli olarak arabuluculuk rolü üstlenen ve Müslüman akımlar arasında birliği savunan Sultanlıkta bu tür bir saldırı nadir görülüyor. 

Polis, sosyal paylaşım ağı X'te yayınladığı açıklamada "Durumu yönetmek için tüm güvenlik önlemleri ve prosedürleri alındı ve yetkililer olayı çevreleyen koşulları ortaya çıkarmak için kanıt toplamaya ve soruşturma yürütmeye devam ediyor" dedi.

Bu hafta Müslümanlar, mezhebe göre farklı anlamlar taşıyan ancak Şiiler için en önemli dini bayram olan Aşure gününü kutluyor.

Muskat'taki ABD Büyükelçiliği silahlı saldırının ardından bir güvenlik uyarısı yayınladı ve salı günkü tüm vize randevularını iptal etti. Büyükelçilik X'te "ABD vatandaşları tetikte olmalı, yerel haber raporlarını takip etmeli ve yerel yetkililerin talimatlarına kulak vermelidir" diye yazdı.