Umman’daki saldırıyı DAİŞ çeteleri üstlendi

Umman sultanlığında bir Şii camisi yakınlarında meydana gelen ve altı kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyı DAİŞ çeteleri üstlendi.

Bir propaganda ajansının paylaştığı açıklamaya göre pazartesi günü silahlı saldırıyı DAİŞ çeteleri üstlendi. Başkent Muskat’taki saldırıyı üç DAİŞ’linin gerçekleştirdiği ve Şiilerin yıllık ayinlerinin hedef alındığı belirtildi. 

Umman'da Şii camisi yakınlarında meydana gelen silahlı saldırıyı DAİŞ üstlendi.

Dünyanın İbadi çoğunluğa sahip tek Müslüman devleti olan, bölgesel çatışmalarda düzenli olarak arabuluculuk rolü üstlenen ve Müslüman akımlar arasında birliği savunan Sultanlıkta bu tür bir saldırı nadir görülüyor.

Bu hafta Müslümanlar, mezhebe göre farklı anlamlar taşıyan ancak Şiiler için en önemli dini bayram olan Aşure gününü kutluyor.

Muskat'taki ABD Büyükelçiliği silahlı saldırının ardından bir güvenlik uyarısı yayınladı ve salı günkü tüm vize randevularını iptal etmişti. Büyükelçilik X'te "ABD vatandaşları tetikte olmalı, yerel haber raporlarını takip etmeli ve yerel yetkililerin talimatlarına kulak vermelidir" diye yazmıştı.