UNRWA: Filistin halkı sürekli ve bitmeyen bir göç yaşıyor

BM Filistinli mülteciler ajansı (Unrwa) direktörü Philippe Lazzarini, X'te yaptığı bir paylaşımda "Filistin halkının sürekli ve bitmek bilmeyen göç” yaşadığı tepkisinde bulundu.

Philippe Lazzarini, Filistin halkının “sürekli ve bitmek bilmeyen bir göç” yaşadığını belirtirken,  "On yıllar boyunca Filistinli siviller çok sık savaş ve çatışmaların ortasında kaldı. Son günlerde Gazze'nin güneybatısında 75,000'den fazla insan yerinden edildi" dedi.

GAZZE HALKI KAPANA KISILMIŞ DURUMDA

Lazzarini, şöyle devam etti: "Gece boyunca İsrailli yetkililer daha fazla insanı tekrar tekrar kaçmaya zorlayan yeni direktifler yayınladı. Bazıları yanlarına sadece çocuklarını alabiliyor, bazıları ise tüm hayatlarını küçük bir çantada taşıyor. Sığınakların ailelerle dolup taştığı aşırı kalabalık yerlere gidiyorlar; her şeylerini kaybettiler ve her şeye ihtiyaçları var"

Unrwa Başkanı sözlerini şöyle tamamladı: "Diğer savaşlardan farklı olarak Gazze halkı kapana kısılmış durumda ve gidecek hiçbir yerleri yok."

AŞIRI SAĞCI BAKAN: GAZZE TAMAMEN İŞGAL EDİLSİN

İsrail'in aşırılık yanlısı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, X hesabında "Gazze Şeridi'nin İsrail güçleri tarafından tamamen işgal edilmesi" çağrısında bulunan bir mesaj yayınladı. 

Ben-Gvir, "Göçü teşvik etmeli ve Gazze Şeridi topraklarını sonsuza kadar elimizde tutmak için işgal etmeliyiz" diye yazdı.

Ateşkes çabalarına kesinlikle karşı çıkan aşırı sağcı İsrailli bakan, Hamas'ın "tamamen teslim olana kadar ezildiğini" görme arzusunu yineledi. 

Bakan, bu gerekçeyle tüm İsrailli rehineler ülkelerine dönene kadar Filistin bölgesine "insani yardım ve yakıt transferinin" durdurulmasını önerdi.