1 MAYIS GÜNDEM

1 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Tecridin sona ermesi amacıyla Germiyan’ın Kelar ilçesinde 65 gündür açlık grevinde olan Herêm Mehmûd, Kürt halkının özgür yaşaması için bedel ödemeye hazır olduğunu belirtti.

-İsviçre’nin önde gelen siyasetçilerinden Ueli Leuenberger, Öcalan üzerindeki tecridin bir işkence bicimi olduğunu söyledi. Leuenberger, “Avrupa’daki Kürtler, uluslararası alanda halklar arası yaratacağı bir ittifakla, bugün yaşanılan sessizliği kırabilir. Devletleri ve kurumları harekete geçirebilir” dedi.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridin sona ermesi amacıyla açlık grevinde olan tutsak Yusuf Başaran, eylemlerinin faşizmin karanlığına karşı ışık olacağını belirtti.

-Tecridin sona ermesi talebiyle açlık grevinde olan tutsaklardan Hasan Umut Özer, "Artık zaman destek olma zamanı geçti. Zaman artık zindan direnişçilerini sahiplenme zamanıdır" dedi.

-Tecride karşı Strasbourg’da 136’ıncı günündeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde konuşan siyasetçi Bedrettin Kavak, “Kim elinden ne geliyorsa yapmalı” diyerek, halkı seferber olmaya çağırdı.

-Fransa Demokratik Kürt konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt kadın hareketi (TJK-F) 1 Mayıs'ta “Stop izolasyon, stop faşizm" sloganıyla #7000 direnişçi #7000 pankart, eylemlerinin startını vereceğini açıkladı.

-Berlin’de açlık grevi eylemini sürdüren Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i ziyaret eden Alman ve İtalyan aydınlar, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için verilen direnişe destek verdiklerini belirtiler.

-Özgürlüğün üçüncü yılını kutlamaya hazırlanan Tabqa'da Arap, Kürt ve Hristiyanların yüzü gülüyor. Son iki yılı "huzur yılları" olarak nitelendiren Tabqalılar, oluşturdukları sistemle "bölge halkları ve inançlarını düşmanlaştıranlara büyük darbe" vurduklarını kaydediyor.

-1 Mayıs etkinlikleri takip edilecek.