DFG gazeteci Serhildan Andan’ın bir an önce serbest bırakılmasını istedi

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Amed’de bu sabah düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan gazeteci Serhildan Andan’ın bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Amed ’de yapılan ev baskınlarında aralarında DFG Yönetim Kurulu üyesi ve gazeteci Serhildan Andan’ın da olduğu birçok kişi gözaltına alındı.

DFG yaptığı yazılı açıklamada iktidarın gazetecilerin çalışmalarını kriminalize ederek, suç yaratma pratiğini sürdürdüğünü belirtti. 

Yazılı açıklamada şunlar ifade edildi: “Mesleki faaliyetleri kapsamında gözaltına alınan Andan’a yönelik bu uygulamanın yeni olmadığını biliyoruz. Gerçeklerden korkan iktidar gazetecilerin çalışmalarını kriminalize ederek suç yaratmaya çalışıyor. Bu kapsamda bizler de bu tarz saldırılara karşı daha fazla sesimizi yükseltmeye, mesleğimize daha fazla sarılmaya devam edeceğiz. Serhıldan Andan’ın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Tüm gazetecileri ve meslek örgütlerini de bu tarz saldırılara karşı durmaya, gazeteciliği savunmaya çağırıyoruz.”