3 TEV-DEM üyesi şehit düştü

TEV-DEM, işgalci Türk devletinin Şehba’ya yönelik saldırısında 3 üyesinin şehit düştüğünü açıkladı, "Herkesi Türkiye'nin faşizmine karşı durmaya çağırıyoruz" dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), işgalci Türk devletinin 9 Ekim günü Şehba’ya yaptığı saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 3 TEV-DEM üyesinin şehit düştüğü duyuruldu.

Açıklamada "Faşist Türk devleti, kadına, demokratik çalışmaya, barışa ve topluma düşman olduğunu Kuzey ve Doğu Suriye'de bütün dünyaya, özelde ise halkımıza gün be gün kanıtlamaktadır. Türk faşizmine AKP-MHP öncülük etmektedir. Türk devleti yanlış politikaları, ırkçılığı ve özgürlük savaşçılarına karşı yaşadığı tıkanmışlık nedeniyle başarısızlığa uğradığı bir dönemde sadece halkımız için değil, tüm Ortadoğu ve dünya halkları için bir tehdit haline gelmiştir. Kürdistan dağlarında kadınlara, sivillere, aktivistlere ve Kürdistan genelindeki halkın tüm değerlerine ve kazanımlarına saldırıyor ve yüzlerce savaşçıyı, kadını ve halkımızın öncülerini katlediyor. Efrîn işgali nedeniyle yerinden edilen göçmenlere saldırıyor. Halkımıza yönelik soykırımı sürdürmek isteyen AKP-MHP işgaline karşı mücadele veren 3 üyemiz, bu kirli saldırılarda şehit düştü" denildi.

'HERKESİ TÜRK DEVLETİNİN FAŞİZMİNE KARŞI DURMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Demokratik bir toplum, kadın özgürlüğü ve halkların kardeşliğinin inşası için yürüttüğü çalışmalarda her türlü zorluğa göğüs geren özgürlük ve demokrasi savaşçılarımızın şehadetini halkımıza kutluyoruz.

Zelal Efrîn yoldaş: Rojavayê Kürdistan Devrimi sırasında her alanda var gücüyle çalışmış, Kuzey ve Doğu Suriye genelinde halkın özgürlüğü, demokratik toplum, özgürlükler için mücadele etmiştir. Hiçbir koşulda geri adım atmayan Zelal Efrîn yoldaş, 19 Temmuz kadın devriminin ardından TEV-DEM'de de yerini alarak göçmenler arasında büyük işlere imza atmıştır.

Devrimci kişiliğiyle Kürdistan'ın dört bir parçasında halkımızın birliğini temsil eden ve 19 Temmuz Devrimi'ni şüphesiz tüm halkların ve Kürdistan halkının devrimi olarak gören Mazlum Antep yoldaş, büyük mücadeleler verdi. TEV-DEM'de de yerini alan Mazlum Antep, işgalci Türk devletinin zorla yerinde ettiği göçmenlerle birlikte yas tuttu birlikte sevindi.

Alaf Mûrad yoldaş; bir Kürt gencidir. Hareketin çalışmalarında gençliğin görev ve rolünü ortaya koyarak, Kuzey ve Doğu Suriye halkına ve toplumuna hizmet etti. Alaf yoldaş, şehit düştüğü ana kadar da davasından vazgeçmedi.
Halkımızı, özgürlük ve demokrasi savaşçılarımızı ve şehitlerimizi selamlıyoruz. Türk devletinin vahşetine sessiz kalan insan haklarıyla ilgili kurumları ve devletleri şiddetle kınıyoruz. Tüm halkımızı, demokratları ve herkesi Türkiye faşizmine karşı durmaya ve bu insanlığa yönelik işlenen suçların uluslararası mahkemeler önünde yargılamaya çağırıyoruz.

TEV-DEM olarak, şehit düşen yoldaşlarımıza özgürlük, demokrasi ahlak ve insani değerlere dayalı örgütlü, eşit bir toplum ve kadın özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.”