27 NİSAN GÜNDEM

27 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Özdemir: Direnişin kendisi hali hazırda çeşitli kazanımlar elde etti. En önemlisi ideolojik kazanımdır. Bütün saldırılar karşısında sömürüye, sömürgeciliğe, tecride ve her türlü biat ettirilme saldırılarına karşı direnileceğini net bir biçimde gösterdi.

-Kürt meselesi ile Öcalan üzerindeki tecrit politikalarının paralel olduğunu belirten Öcalan’ın avukatlarından İbrahim Bilmez, tecritin 1990'daki komplonun bir parçası olduğunu söyledi.

-AKP-MHP faşizminin açlık grevlerindeki tutsakların annelerine yönelik insanlık dışı saldırılarına yönelik Strasbourg direnişçilerinin mesajında, saldırıların rejimin yıkılma korkusunun ifadesi olduğu ve faşizme karşı başarının anneler tarafından sağlanacağı vurgusu yapıldı.

-Çalışma yaşamının erkek egemen bir alan olduğuna dikkat çeken Avukat Selay Dağsuyu, iş kanunlarının kadınları korumaya yeterli olmadığını vurguladı.

-HBDH: Tüm halkları, ezilenleri, kadınları, gençleri ve tüm emekçileri 1 Mayıs alanlarına, direnişe, kavgaya çağırıyoruz. Gün cüret etme günüdür. Halkların mücadelesini, faşist iktidarın göğsüne, bir hançer misali, saplama günüdür.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle Strasbourg’da açlık grevinde olan Av. Deniz Sürgüt, çocukluğunda kendisini en güvende hissettiği yeri anlattı.

-Erdoğan’ın Memur-Sen’e “dik durun” dediği ve birçok kişiye sendika değiştirmeyin diyerek gözdağı verdiği şu günlerde emekçiler baskılara ve krizi karşı 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya hazırlanıyor.

-Orhan Yılmazkaya destansı direnişiyle son söylenmesi gerekeni söyledi; "Biz düşeceğiz ama kavga sürecek…" Yılmazkaya, destansı direnişiyle gelecek kuşaklara büyük bir miras bıraktı.

-Tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan Silivri 5 Nolu Cezaevi'ndeki tutsaklara dönük baskılar artarak devam ediyor.

-Kayıp yakınları, her Cumartesi günü olduğu gibi bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.