28 NİSAN GÜNDEM

28 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-PKK: Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım ve Kürdistan’ı Özgürleştirelim direniş hamlesi ile bu 1 Mayıs’ı karşılıyor ve yaşıyoruz. 1 Mayıs’ın birlik, dayanışma ve mücadele ruhunu tecride karşı geliştirdiğimiz direniş hamlemizle birleştiriyoruz.

-PKK’nin ideal kişiliğini ‘Önderlik kişiliği’ ile izah eden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, “Çünkü tarihte ilk defa bin yıllık Türk barbarizminden kendini sıyırabilen kişiliktir” diyor.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kaldırılması için Strasbourg’da açlık grevi direnişinde olan Ayvaz Ece, babası ile olan bir anısını anlattı.

-18 Mayıs’ta İsviçre'nin Solothurn kentinde bu yıl 12. düzenlenecek olan Hasan Kızıler Kültür Festivaline katılım çağrısı yapıldı.

-Amed merkez, Hewsel Bahçeleri ve kırsal kesimi baharın gelmesiyle birlikte muhteşem bir güzelliğe büründü.

-Ucuz iş gücü olarak görülen, iş alanlarında haksızlığa ve ayrımcılığa uğrayan kadınlar görünmeyen emekleri için 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklar.

-Ekvator’da yaşam alanlarının petrol için yok edilmesine karşı direnen Waorani yerli halkı, uzun süren hukuk mücadelesini kazandı.