3 hasta tutsak için eylem: Durumları ağır!

Hasta tutsak Makbule Özer, Kemal Özçelik ve Özge Özbek’in durumunun ağır olduğu belirtilerek "Acilen tahliye edilmeliler" denildi.

HASTA TUTSAKLAR

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, 3 kentte eylemlerini sürdürdü. Eylemlerde 82 yaşındaki Makbule Özer, Kemal Özçelik ve beyninde tümör bulunan Özge Özbek’in tahliyesi için çağrı yapıldı.

İZMİR

İHD İzmir Şubesi, hasta tutukluların durumuna dikkati çekmek amacıyla düzenlediği eylemin 290’ıncısını Konak'taki eski Sümerbank önünde gerçekleştirdi. Basın metninin Türkçesini İHD İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu üyesi Ahmet Çiçek, Kürtçesini İHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Zilan Gümüş okudu.

Bu hafta Van T Tipi Hapishanesi’nde tutulan 82 yaşındaki hasta tutsak Makbule Özer'in durumuna dikkat çekildi.

İSTANBUL

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenlediği “F Oturması” eyleminin 633’üncüsünü dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde Tekirdağ 1 No'lu Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutsak Kemal Özçelik’in durumuna dikkat çekildi.

Komisyon üyesi Meryem Bars, 30 yıllık hasta tutsak Kemal Özçelik'in cezaevi süreci boyunca oluşan sağlık sorunlarını sıralayarak, “Tahliye edilmeli" dedi.

ANKARA

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, cezaevlerinde tutulan hasta tutsakların durumuna dikkat çektikleri eylemlerinin 505’inci haftasında bir kez daha İHD Ankara Şube binası önünde bir araya geldi. Bu haftaki açıklamada Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutsak Özge Özbek’in durumuna dikkat çekildi.