3 MAYIS GÜNDEM

3 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Tecridin sona ermesi amacıyla ölüm orucuna başlayan 15 tutsaktan biri olan Ardil Çeşme, direnişlerinin 14 Temmuz'un devamı olduğunu belirterek, "Biz görevimizi yerine getirdik, sıra sizde" dedi.

-Öcalan’a yönelik tecride karşı Den Haag'da 104 gündür açlık grevinde olan Hüseyin Yıldız, "Bu tarihsel sürece cevap olmak istedim ve bugün böyle bir direnişte yer almanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

-PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen Hüseyin Poyraz (Rubar Dicle), Nihat Ayaz (Xelil) ile Ahmet Kılıç’ı (Murat Dep) andı.

-Devlet güçleri tarafından katledilen Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın’ın avukat oğlu Eren Baskın, açlık grevlerine dikkat çekerek, "Beni hiç tanımayan birisi şu an benim için de açlık grevinde. Bunu bilip herkese anlatmamız gerekiyor” dedi.

-Merkezi İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan Uluslararası Olof Palme Merkezi'nin Başkanı Anna Sundström, tecridin kaldırılması için açlık grevine giden tutsakların taleplerinin yasal ve meşru olduğunu söyledi.

-Kongra Star yönetiminden Hediye Yusuf, Türk devletinin işgal edip yerleştiği; demografik yapısını değiştirip Türkleştirmeyi sürdürdüğü Efrîn’e duvar örerek, bölgeden ayırmaya ve ilhak ederek varlığını meşrulaştırmaya çalıştığını söyledi.

-Suriye'deki Arap aşiretleri Eyn Îsa'da bir araya gelerek bölgenin siyasi, askeri, ekonomik, kültürel ve toplumsal durumu ile aşiretler arası diyalog konularını tartışacak.

-Büyük Britanya’nın yanı sıra birçok dünya şehrinde iklim için acil durum ilan edilmesi uygulamasına Almanya’dan da Konstanz şehri katıldı.

-Münih mahkemesi, tecridi protesto etmek için Öcalan’ın fotoğrafı taşıyan Kürt aktivist Zübeyde Akmeşe’yi 1200 Euro para cezası ödemeye mahkum etti. Akmeşe ise “Öcalan’a özgürlük demeyi sürdüreceğim” diye konuştu.