30 NİSAN GÜNDEM

30 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla bugünden itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsak ölüm orucuna başlıyor. Ölüm orucu ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Duran Kalkan: Açlık grevleri, daha fazla kan olmasın, gerçeği görün ve makul çözüme gelin, diye aslında bir mesajdı fakat 6 ay geçti. Mesajı doğru ele almadılar. Gerilla harekete geçiyor, geçecek. Başka yolu kalmadı. Anladıkları dilden konuşulacak.

-Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, "Halkımızın umudunu büyüteceğiz. Yine Sur'daki halkımızın yaralarını birlikte saracağız" dedi.

-Strasbourg’daki tecride karşı açlık grevi direnişinden yayınlanan mesajda, “1 Mayıs’ta herkes direnişçilerin talebi olan Başkan Apo’nun özgürlüğünü tüm halklarla ortak bir biçimde haykırmalıdır” çağrısı yapıldı.

-Çok iyi arkadaş olmaya çalışan, inanılmaz arkadaşlık çabası harcayan birisi olduğunu belirten Öcalan, en büyük tutkusunun arkadaşlık tutkusu olduğunu söylüyor. Öcalan, “Bu büyük arkadaşlık yüreği olmasaydı iki Kürt bir araya gelemezdi” diyor.

-61 gündür açlık grevinde olan oğlu ve diğer tutsakların eylemlerinde kararlı olduklarını söyleyen Hazal Yıldırım, sessizliğe son verilmesi gerektiğini belirterek duyarlılık çağrısı yaptı.

-Aylık kadın Gazetesi Newaya Jin’ın 170. sayısı çıktı. ‘Direnişin yol göstericileri’ manşetinin tercih edildiği Mayıs sayısı Kürdistan ve dünyanın birçok merkezinde süren açlık grevi eylemlerine odaklandı.

-Tohum fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle Van’da birçok çiftçi, bu yıl bostan ekmekten vazgeçti.

-Eskiden pek çok evde bulunan örme sepetlerin yerini plastik sepetler alınca sepet örücüler de azaldı. Antakya’da Resul Çetin ve eşi, bu işte yalnız kaldılar.