30 yıllık tutsağın tahliyesine keyfi engel

Düzenlenen bir basın toplantısında Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan ve cezasını tamamlamasına rağmen tahliye edilmeyen Mustafa Murat Perişan'ın durumuna dikkat çekildi.

İHD İstanbul Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Mustafa Murat Perişan'ın ailesi, İHD Hapishaneler Komisyonu üyesi Mehmet Acettin ve kuzeni Yusuf Perişan, bu hukuk garabetine dikkat çekti.

Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından "Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla müebbet hapis cezası alan Mustafa Murat Perişan'ın kuzeni Yusuf Perişan, toplantıda yaptığı konuşmada, Perişan'ın cezasını tamamlamasına rağmen yetkililerin hala "4 senesi var" diyerek tahliye etmediğini belirtti.

Yusuf Perişan, "Bir insana bir kez ceza verilir. Daha sonra infazının bitirilmesi beklenir. Bu ülkenin, kendi yasasına tahammülü yok. Bireyden intikam almak için birçok hak ihlali yapılıyor. Hukukla bağı olan tüm kuruluşlara, Meclis’e, Adalet Bakanlığı’na yani herkese çağrımızdır; bu hukuk garabeti ortadan kaldırılsın" dedi.

Yusuf Perişan, kuzenine pişmanlığın dayatıldığını ve tutsaklığının 32. yılına gireceğini belirterek, "intikamcı bir yaklaşımın" söz konusu olduğunu ifade etti.

İHD Hapishaneler Komisyonu üyesi Mehmet Acettin ise konuşmasında, tahliyeleri engelleyen kararların İdari ve Gözlem Kurulu tarafından verildiğini açıkladı.