5 kentte Adalet Nöbeti: Abdullah Öcalan'a özgürlük!

5 kente sürdürülen Adalet Nöbetlerinde, "Güçlü bir mücadeleyle Abdullah Öcalan'a tecridi kırabiliriz" mesajı verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla başlatılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyasını sahiplenmek için tutsakların cezaevlerinde başlattığı açlık grevi 27’nci gününe girerken, tutsak aileleri öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbetleri de devam etti.

İSTANBUL

İstanbul’da sürdürülen Adalet Nöbeti’nde yer alan bugünde üzerlerin “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giyip eylemlerine başladı. DEM Parti Bağcılar İlçe Örgütü binasında sürdürülen nöbeti bugün Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) üyeleri ile DEM Parti Şişli Örgütü yöneticileri ziyaret etti.
Nöbet tutan tutsak yakını Cemile Koçer, Kürt halkının tutsaklara ve Abdullah Öcalan’a daha fazla sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Cemile Koçer, “Biz çocuklarımız ve Sayın Öcalan için nöbet tutmaya devam edeceğiz. Adalet talebimiz yerine gelene kadar burada olmaya devam edeceğiz. Tüm Kürtlerin de artık ayağa kalkması gerekiyor” diye konuştu.

AMED

Amed’de de Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde sürdürülen Adalet Nöbeti devam etti. DEM Parti Rezan İlçe Örgütü binasında tutulan nöbette, eylemciler önceki günlerde olduğu gibi üzerlerine “Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlükleri giydi.

Adalet Nöbeti tutan isimlerden Meryem Soylu, 20 gündür nöbette olduklarını hatırlatarak, “Kürt Halk Önderi özgür olana dek bu nöbet devam edecek. Barışın, özgürlüğün anahtarı Abdullah Öcalan’ın elindedir. Kürt halkı özgür değil ancak Abdullah Öcalan özgür olunca tüm toplum özgür olur. Başta Öcalan ve diğer tüm tutsakların özgürleşmesi gerekiyor. Açlık grevine giren tutsaklarımıza selamlarımızı gönderiyor, herkese çağrıda bulunuyoruz. Bu nöbetin daha da kitlesel olmasını istiyoruz. Kendine ‘Kürdüm’ diyen herkes elini taşın altına koymalı” diye konuştu.
Nöbet eylemine gün boyu sivil toplum örgütleri ve halk tarafından ziyaretler yapıldı. Eylemciler sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindana” sloganları atılıp Kürtçe şarkılar seslendirdi.

WAN

Wan’da ise Tutuklu Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde DBP İl Örgütü binasında başlatılan Adalet Nöbeti gününde devam etti. Nöbetteki eylemcileri, DEM Parti Artemêt (Edremit) ilçesi ile DBP il ve ilçe yöneticileri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Sîsê Şaybak, cezaevlerinde süren açlık grevi eylemini selamladı. Sîsê Şaybak, “Bizler burada tutuklularla aynı talepler doğrultusunda eyleme girdik. Cezaevleri ve Kurdistan topraklarının özgür olmasını temenni ederek buradayız ve bütün toplum özgür oluncaya dek burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

Tutsak yakını DEM Parti Artemêt yöneticisi Kadir Çiçek ise şunları söyledi: “Bu eylemler kutsal ve değerlidir. Düşman ne yaparsa yapsın,  tanklarla, toplarla, savaş uçaklarıyla bize saldırsa da bile bizler geri adım atmayacağız. Direnişin yükseldiği bütün alanları buradan selamlıyoruz. Bizler de cezaevlerinde direnen arkadaşlarımız, çocuklarımız gibi kanımızın son damlasına kadar direneceğiz. Tutukluların ne mücadelesi ne de kendileri yalnız değildir, özgür oluncaya dek mücadelelerinin izinde olacağız.”

DBP yönetici Hazım Harmancı da cezaevlerinde başlatılan eylemlerin önemine vurgu yaparak, “Güçlü bir mücadele sergilersek PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerinde derinleştirilen sistematik tecrit son bulacaktır. Tecride cevap olma zamanımız geldi. Kürt halkının mücadele azmini dünyaya tanıtarak tecride cevap olacağız. Kürt Özgürlük mücadelesi veren herkesin özgür olması için çabalayacağız. Bu direniş sadece burayla sınırlı kalmamalı, sokaklara, mahallelere de cezaevi direnişini taşımalıyız. Sayın Öcalan ve diğer alanlarda mücadele yürütenlerin sayesinde Kürt halkı yeniden yeşerdi, bizlerin de bu yeşermeyi daha çok genişletmemiz gerekir” diye konuştu.
Nöbete katılanlar sık sık "Bijî berxwedana zindanan”  ve "Bijî Serok Apo" sloganları attı.

MERSİN

Mersin’de de Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’nin (Çukurova TUAY-DER), dernek binasında başlattığı Adalet Nöbeti, 20’nci gününde devam etti. Nöbette boyunca sık sık “Yaşasın zindanların mücadelesi” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı, klamlar seslendirildi.

ADANA

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) binasında sürdürülen Adalet Nöbeti ise ziyaretlerle devam etti. "Tecrit insanlık suçudur" ve "Adalet için tecridi kıralım, demokratik barış için zindanlara ses olalım" pankartının asıldığı salonda tutulan nöbette eylemciler gelen ziyaretçilere eylemlerinin amacını anlattı.