Çiftyürek: Her yerde güçlü tepki gösterelim

DEM Parti Wan Milletvekili Sinan Çiftyürek, kayyumun doğrudan doğruya bir darbe olduğunu belirterek, tüm muhalefeti ve demokratik kamuoyunu güçlü tepki göstermeye çağırdı.

Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesine karşı ANF'ye açıklamalarda bulunan DEM Parti Wan Milletvekili Sinan Çiftyürek, kayyumun sadece irade gasbı olmadığını, doğrudan doğruya darbe olduğunu belirterek, bunun Kürt halkının sandıktan çıkmış iradesine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Çiftyürek, "Bu hukuk tanımaz irade gasbını şiddetle kınıyorum. Halkımızı, halklarımızı, dünya halklarını, vicdan sahip herkesi kayyum siyasetine karşı demokratik tepki vermeye çağırıyoruz. Bir yandan kayyum atıyor, bir yandan da halkın sokağa çıkıp kendi demokratik tepkisini bile yasaklıyor. Halkın iradesine zorla el koyuyorlar, sonra o halkın sokağa çıkıp sivil demokratik tepkisini bile yasaklıyorlar. Cumhur İttifakı uzun yıllardır sandıkta kaybediyor. Sandıkta kaybettiğini kayyumlarla almak istiyor. Cumhur İttifakı sandıkta kazanamadığı her yerde kayyum siyasetine başvuruyor. Kürdün kendi kendini yönetmesini istemiyorlar. Dolayısıyla halk-belediye bütünleşmesinin gerçekleşmesinden korkuyorlar" dedi.

'Normalleşme' ve 'yumuşama' söylemlerinin gerçeği yansıtmadığına vurgu yapan Çiftyürek, şöyle devam etti:

"Ama görüyoruz bu normalleşme içinde Kürt halkı yok. Bu sorun herkesin sorunudur. CHP, Kürt meselesinin demokratik çözümüne odaklanmalıdır. Kurdistan ve Türkiye halklarını demokratik tepki vermeye çağırıyoruz. Hilvan'da yaşanan demokratik tepkiyi gördük. Bunu her yerde ortaya koymaya çağırıyoruz. Türkiye muhalefeti tutum almalıdır ve bu Türkiye için önemli bir sınav olacaktır" ifadelerini kullandı.