İHD'den pankartlı protesto

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesini protesto etmek için Beyoğlu'ndaki dernek binalarına "Kayyumlara hayır, halkın iradesine saygı gösterin" pankartı astı.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, AKP-MHP iktidara tarafından Colemêrg Belediyesi'nin el konulmasını protesto etmek için  "Kayyumlara hayır, halkın iradesine saygı gösterin" pankartı astı.

Pankart asıldıktan sonra, gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun kısa bir açıklama yaptı. Colemêrg'e atanmış olan kayyumun hukuksuz olduğunu vurgulayarak, bu duruma asla alışmayacaklarını ve sonuna kadar karşı çıkacaklarını belirtti. Hanım Tosun, "Kurdistan'da halkın iradesini gasp ediyorlar. Bizler bu yapılan hukuksuzluğu kabul etmiyoruz ve bu yüzden buraya pankartımızı asıyoruz. Kayyumların her zaman karşısındayız ve bunu asla kabul etmeyeceğiz" dedi.

İHD İstanbul Şube Sekreteri Oya Ersoy ise, Colemêrg Belediyesi'ne atanmış olan kayyumun "darbe" olduğunu ifade ederek, "Halkın iradesini gasp etmek tam anlamıyla bir darbedir. Siyaseten baş edemediği ve yenemediği durumları kayyumlar aracılığıyla elde etmeye çalışıyorlar ve bu kabul edilemez bir durumdur. Bu ülkede demokrasi yok demektir. Seçme ve seçilme hakkı en temel yurttaşlık hakkıdır. İradenin kayyum yoluyla gasp edilmesi oranın halkına 'siz yurttaş değilsiniz' demektir. İktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Hakkari'li halkın iradesini tanıması ve kayyum politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.