İrade gaspına karşı Êlih’te protesto: Direnişi büyüteceğiz

Colemêrg'deki irade gaspına karşı Êlih'te yapılan protesto yürüyüşünde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, direnişi büyütüp her tarafa yayacaklarını vurguladı.

İRADE GASPINA KARŞI PROTESTO

Colemêrg Belediyesi'nin AKP-MHP faşizmi eliyle gasp edilmesine karşı Êlih'te yürüyüş ve halk buluşması gerçekleştirildi.

Yürüyüş ve buluşmaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. DEM Parti binası önünde bir araya gelen kitle, "Direne direne kazanacağız" sloganı eşliğinde yürüyüşe başladı. Yürüyüş boyunca "Bê Serok jiyan nabe", "Jin jiyan azadî", "Bijî berxwedana Colemêrgê" ve "Kayyumlar gidecek, halklar gelecek" sloganları yükseldi. Yürüyüşe esnaflar da alkış, slogan ve zafer işaretleriyle destek verdi.

BAYINDIR: HALK SİZİN KİRLİ POLİTİKALARINIZA KARŞI GERİ ADIM ATMAYACAK 

Belediye binası önünde sona eren yürüyüş sonrası konuşan Keskin Bayındır, "Zulüm ve zorbalığa karşı baş eğmemiş bir şehirde olmak onur verici. Colemêrg Belediyemize kayyum atandı. AKP-MHP ittifakı belediyemize kayyum atadı. Biz bunu kabul etmiyoruz ve sonuna kadar direnişimizi sürdüreceğiz. Kayyum politikaları talan politikalarıdır. Devletin yasalarında bile bu hukuksuzdur. Üçüncü kez kayyum atanıyor. 31 Mart'ta hukuka uygun bir şekilde seçimleri kazandık. Ama bu kazanımlara tahammül etmiyorlar. Bu hukuksuzluğa karşı direnişimizi sürdüreceğiz. Bu direnişi büyütüp her tarafa yayacağız" diye konuştu. 

Bu hukuksuzluğa son verilmesi gerektiğini vurgulayan Bayındır, "Bahçeli bugün de bize karşı konuşmalar yaptı. Kimse senin kirli politikalarına güvenmiyor, Kürt halkı senin söylemlerine göre hareket etmiyor. Bahçeli senin politikaların yok hükmündedir" diye kaydetti. 

‘HERKESİN KARŞI ÇIKMASI GEREKİYOR’

Bayındır, şöyle devam etti: "Kurdistan'da halk sizin kirli politikalarınıza karşı hiçbir dönem geri adım atmadı, atmayacak. Antalya'da belediye başkanı görevine son veriliyor, onun yerine meclis yeni başkanını seçiyor ama Kurdistan'da bu durumda hemen kayyum atanıyor. Bu ikili hukuku kabul etmiyoruz. Bu mesele vicdan meselesidir. Bunu için herkesin bu politikalara karşı çıkması gerekiyor. Ya bu zulme karşı olacağız, ya da AKP-MHP kirli politikaları bütün Türkiye'de etkisini gösterecek."

Konuşma ardından kitle, belediye binası önünde nöbet eylemine başladı.