İrade gaspına karşı nöbetler 10'uncu gününde: Adaleti getireceğiz

AKP-MHP’nin halkın iradesini gasp ederek Colemêrg Belediyesi’ne el koymasına karşı sürdürülen nöbet eylemlerinde " Adaleti getirene kadar vazgeçmeyeceğiz. Kavga isteyenler başaramayacak” vurgusu yapıldı.

İRADE GASPINA KARŞI NÖBET EYLEMLERİ

Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın tutuklanması ve İçişleri Bakanlığı kararıyla belediyenin işgal edilmesine karşı Kürdistan ve Türkiye’nin birçok kentinde nöbet eylemleri sürüyor.

ÊLIH 

Êlih Belediyesi önünde başlatılan protesto ve nöbet eylemi 10’uncu gününde sürdürüldü.

Eyleme Barış Anneleri Meclisi, TJA, DEM Parti, DBP il, ilçe yöneticileri ve kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. “Kayyum darbesine izin vermeyeceğiz",  "Kayyum hukuksuzluğunu reddediyoruz" pankartlarının açıldığı eylemde, sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz”, "Kayyumlar gidecek, halklar gelecek” ve "Jin jiyan azadî" sloganları atıldı, şarkılar söylendi. 

AMED

Amed'in Peyas (Kayapınar) Belediyesi önündeki eylem de alkışlar ve şarkılar eşliğinde sürdü. 

MERSİN 

Akdeniz Belediyesi önünde sürdürülen nöbet eylemi 10’uncu gününde devam ediyor. Nöbet eylemine birçok siyasi parti, sendika temsilcisi ve çok sayıda kişi katıldı. “Kayyum halkın iradesine gasptır. Demokrasiye vurulmuş darbedir” pankartının açıldığı eylemde sık sık, “Bijî berxwedana zindanan” sloganı atıldı.

Burada konuşan Barış Annesi Tenzile Baydar, polis ve asker annelerine seslenerek, “Gelin hep beraber bu adaleti getirelim. Şu güzelim ülkeye el ele adalet getirelim. Biz barış istiyoruz. Bütün siyasi partilere buradan sesleniyoruz; milletvekili oldunuz, koltuk sevdasına düştünüz. Gelin bizimle omuz omuza oturun. Kaç gündür biz bu belediyenin önünde oturuyoruz. Çıkıp gelin bize destek verin, biz savaş istemiyoruz. Savaşlar olmasa, cenazeler gelmese Türkiye ne kadar güzel bir ülke olur. Fakat huzurumuza karışanlar var. Biz Barış Anneleri izin vermeyeceğiz, kararlıyız. Adaleti getirene kadar vazgeçmeyeceğiz. Adaleti getireceğiz, herkes huzur içinde yaşayacak. Kavga isteyenler başaramayacak. Barış isteyenler başaracak” diye belirtti. 

Nöbet eylemi halaylar, stranlar ve sloganlar eşliğinde sürdü.