İrade gaspına karşı yeni eylem planı: İradeye saygı yürüyüşleri

DEM Parti, Türk devletinin kayyumlarla gerçekleştirdiği irade gaspına karşı kapsamlı bir eylem planı hazırladı. 30 Haziran'da İstanbul'dan Colemêrg'e (Hakkari) "İradeye Saygı Yürüyüşü" başlatılacak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Colemêrg Belediyesi'nin 3 Haziran'da gasp edilmesine karşı başlattığı nöbet eylemlerini genişletme kararı aldı. 13 Haziran'da Colemêrg'te düzenlenen büyük mitingin ardından eylem ve etkinliklerin kapsamı artırıldı. "Kayyım Gaspına Karşı Yeni Eylem Planı" kapsamında, İstanbul'dan Colemêrg'e kadar direniş büyütülecek. 

COLEMÊRG VE İSTANBUL’DA SÜREKLİ NÖBETLER

3 Haziran'da başlayan nöbet eylemleri, Colemêrg ve İstanbul'da her gün devam edecek. Colemêrg'teki nöbet eylemine, Serhat bölgesindeki il ve ilçelerden gruplar halinde katılım sağlanacak. İl ve ilçelerden gelen heyetler, iki gün boyunca kentte kalarak halkla buluşacak. Nöbet eylemlerine sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri de destek verecek.

TÜM KENTLERDE EYLEMLER

Protestolar, Colemêrg ve İstanbul ile sınırlı kalmayacak. Diğer kentlerde de haftada bir gün kitlesel nöbet, yürüyüş ve etkinlikler düzenlenecek. Belediye önlerinde yapılan eylemler, merkezi yerlere taşınacak.

ANKARA VE İSTANBUL’DA SİYASİ TEMASLAR

Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıdık Akış'ın tutuklanmasının ardından toplanan belediye meclisi, başkanvekili seçmişti. Gaspa karşı oluşturulan heyet, Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunacak. 27-28 Haziran'da Ankara'da siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle görüşecek heyet, 29 Haziran'da İstanbul'daki mitinge katılacak. 30 Haziran ve 1 Temmuz'da İstanbul'da çeşitli temaslar gerçekleştirilecek.

İRADEYE SAYGI YÜRÜYÜŞLERİ

DEM Parti, kayyıma karşı büyük bir yürüyüş düzenleyecek. 30 Haziran'da İstanbul'dan başlayacak olan "İradeye Saygı Yürüyüşü", Colemêrg'te son bulacak. İstanbul'da kitlesel bir şekilde uğurlanacak yürüyüşçülere, her kentte yeni katılımlar olacak. Kocaeli, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Antalya, Ankara, Konya, Eskişehir, Kayseri, Adana, Mersin ve Hatay'da gruplar yürüyüşe dahil olacak.

KURDİSTAN’DA YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

Kurdistan kentlerinden yürüyüşe daha yoğun katılım olacak. Dîlok, Meletî, Mereş, Semsûr, Riha, Elih, Amed, Sêrt, Çewlîg, Dersîm, Xerpêt, Elezîz, Merdîn, Şirnex, Qers, Erdexan, Îdir, Erzirom, Agirî, Bedlîs ve Mûş'tan katılımcılar, 3 Temmuz'da Wan'da buluşacak.

ALTI GÜNLÜK YÜRÜYÜŞ: 196 KİLOMETRE

İradeye Saygı Yürüyüşü'ne katılanlar, Wan'dan kitlesel bir şekilde Colemêrg’e uğurlanacak. Yürüyüşçüler, 196 kilometre boyunca yürüyecek ve yürüyüşün altı gün sürmesi bekleniyor. Güzergah boyunca yerleşim yerlerinde halk buluşmaları gerçekleştirilecek. Tüm kentlerden sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerinden isimler de yürüyüşe katılacak.