GÖRÜNTÜLÜ

İradeye Saygı Yürüyüşü: Abdullah Öcalan özgür olmadan demokrasi gelmez

'İradeye Saygı Yürüyüşü'nde konuşan DEM Parti Milletvekili Saliha Aydeniz, gasp son bulana kadar direneceklerini söyledi. Saliha Aydeniz, "Sayın Abdullah Öcalan özgür olmadan demokrasi gelmez" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’nin 3 Haziran'da gasp edilmesine karşı başlatılan 'İradeye Saygı Yürüyüşü' Wan’ın Payîzava (Gürpınar) ilçesinde devam ediyor. Yürüyüşçüler Tekmala Şêx Safiyeddîn mezrasında açıklama yaptı.

'KARAR GERİ ALINANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'

DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz, Colemêrg halkı ve halkların iradesi için yürüdüklerini belirtti, "Biz Kürt ve Türk halklarının geleceği için yürüyoruz. AKP ve MHP faşist iktidarı kimsenin iradesini tanımayan bir yönetim sergiliyor. Bu yürüyüş tüm halklar için bir fırsattır. Kayyum uygulamasının tekrar geri alınması gerekiyor. Onlar bu kararlarından dönene kadar biz mücadele edeceğiz” dedi.

'DEMOKRASİNİN YOLU ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR'

Gün gittikçe ülkede krizlerin derinleştiğini söyleyen Saliha Aydeniz, “Bu krizden çıkmanın yolu halkın iradesinin tanınmasıdır. Kayyum darbedir. Kürt halkı ve dostları bu darbe için yürüyorlar. Bu darbe devam ederse bu ülke açık cezaevine döner. Bu politikalar devam etmenin yolunu da tecritte buluyorlar. Biz sadece kayyum atanması için değil Sayın Öcalan’a yönelik tecridi kırmak için de yürüyoruz. Tecridin kırılması ve ülkenin geleceği için Sayın Öcalan’ın özgürleşmesi gerekiyor. Bu politikalar sonlanana kadar bu mücadelemiz devam edecek. Muhalefetin de bilmesi gerekiyor ki demokrasinin yolu Colemêrg’den, Kürt halkının özgürlüğünden ve Sayın Öcalan’ın özgürlüğünden geçer” dedi. 

Açıklama sık sık “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla kesilirken, yürüyüşçüler Doğu Dinlenme Tesislerine doğru yürümeye başladı.