İranlı general: Türkiye Suriye'de işgalci durumunda

İran Ruhani Lideri Hamaney’in Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safavi, Türkiye’nin Efrîn'e dönük işgal girişimiyle Suriye'nin toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini söyledi.

İran’ın Gülistan eyaletinde düzenlenen Emektar Devrim Muhafızları Komutanları Toplantısı’na katılan İran'ın ruhani lideri Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safavi, Efrîn saldırılarına değindi.

"Suriye’de olayların başladığı günden beri, ABD, siyonist rejim, AB, Suudi Arabistan, BAE, Ürdün ve Türkiye bölgede kriz oluşturma ve Suriye’nin altyapılarıyla toprak bütünlüğüne zarar verme politikalarını izlediler" vurgusunu yapan Safari, şunları da söyledi: "ABD, küresel hukuka aykırı bir şekilde direkt Suriye’ye yerleşti. Dünyanın en önemli bölgelerinden olan Batı Asya, bölgesel ve küresel güçlerin jeostratejik açıdan rekabet ettiği bir bölge iken Suriye bu rekabetin odak noktasına dönüşen en belirgin arsalardan biri oldu.”

'KÜRESEL HUKUK AÇISINDAN İŞGALCİLİK...'

Safavi, ABD’yi kastederek, Suriye ordusuyla halk birliklerinin onları Fırat’ın doğusundan dışarı çıkartarak bu ülkenin toprak bütünlüğünü sağlayabilmesini temenni ettiklerini belirtti. Safavi, “Küresel hukuk açısından ABD ile birlikte Türkiye’de Suriye’yi işgal edip bu ülkenin toprak bütünlüğünü ihlal etti" diye belirtti.