İşçi Altunköprü'nün iki bacağı kırıldı: Sigortası kaza günü yapıldı!

Van’da sigortasız çalıştırılan inşaat işçisi Ferhat Altunköprü'nün iki bacağı çalıştığı inşaatın birinci katından düşmesiyle kırıldı. İnşaat firması sigortasını aynı gün yaptı.

Van’da inşaat işçisi olan Ferhat Altunköprü, çalıştığı inşaat alanında iş güvenliği sağlanmadığı için birinci kattan düşerek iki bacağını kırdı. Güvenlik sağlanmadığı gibi de sigortası kazayı geçtiği gün hastanede yapıldı. Altunköprü; “Ben kazayı geçirdiğimde üzerimde inşaat malzemeleri vardı ama onlar sigorta derdindeydi. İşçinin canı bu kadar ucuz olmamalı" dedi.

İpekyolu ilçesinde bulunan Kaya Kent Yapı Tarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketine bağlı bir binada yaklaşık 1 aydır sigortasız çalıştırılan Van Büyükşehir Belediyesi’nde mülakatı geçemedikleri gerekçesiyle iş haklarına son verilen 306 işçiden biri olan Ferhat Altunköprü, iş kazası geçirdi. Altunköprü'nün çalıştığı inşaat binasının 1’inci katından düşerek her iki bacağı kırıldı. Alınan bilgilere göre Altunköprü’ye işe başlarken sigorta sözü verildi. Ancak kazanın yaşandığı gün hastaneye getirilirken ‘hasta girişi yapılacak’ denilerek sigorta girişini kendisinden habersiz yapıldı.

'OYALADILAR, SİGORTASINI YAPMADILAR'

Konuya ilişkin bilgi veren İnşaat işçisi Altunköprü, iş verenlerin kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerinde bile bulunmadıklarını belirterek, "İşçinin canının bu kadar ucuz olmaması gerekiyor. Kayakent İnşaat firmasında çalışma esnasında işverenlere sigortamın yapılmasını talep ettim. Onlar da ha şimdi ha yarın diyerek bizi oyaladılar. Zaten çalıştığımız alanda da iş güvenliği yoktu. Araya bayram tatili girince de bayramdan sonraki Cuma günü iş başı yaptım. Öğleden sonra 16:00’da kazayı geçirdim. İki işçi de benimle düştü ancak onlar hafif yaralandı. Ancak benim iki bacağım kırıldı. 10 gündür hastanede yatıyorum. Hastaneye geldiğimde saat 16:30’du. Beni hastaneye getirdiklerinde bana ‘kimliğini ver, hastane girişini yapacağız’ dediler ancak onlar hastane girişini değil sigorta girişini yapmışlar" dedi.

Kaza geçirdiği vakit üzerine inşaat malzemesi düşen Altunköprü, şunları söyledi, “Alelacele sigortamı yapmışlar. Ben kazayı geçirdiğimde üzerimde inşaat malzemeleri vardı ama onlar sigorta derdindeydi. Firmadan şikâyetçiyim ve hakkımı sonuna kadar savunacağım" diye belirtti.