İstanbul’da DEM Parti’de seçim yoğunluğu

DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkartacağı ilçelerde adayları ilçeler yapılacak halk toplantıları ve halk oylaması ile belirleyecek.

DEM Parti, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere batıda 11 ilin 27 ilçesinde seçimlere kendi ismiyle girme kararı aldı. Bu ilçeler arasında İstanbul’un Esenyurt, Sancaktepe, Adalar ve Sultanbeyli ilçeleri de bulunuyor. DEM Parti’nin seçime gireceği ilçeler açıklandıktan sonra İstanbul’da aday adayı olmak için yapılan başvurularda gözle görünür bir artış belirdi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde kilit parti konumunda bulunan ve nerelerde aday çıkartacağı günlerce tartışılan DEM Parti, batı da 11 ilin 27 ilçesinde aday çıkartacağını açıkladı. DEM Parti’nin aday çıkartacağı ilçeler açıklandıktan sonra partiye hem belediye başkanlığı hem de belediye meclis üyeliği aday adaylığı için başvurular artmaya başladı.

80 KİŞİLİK KOMİSYON ÇALIŞIYOR

İstanbul DEM Parti İl Binasında gözle görünen bir yoğunluk olurken, parti, genel seçimler sonrası halktan gelen eleştirileri dikkate aldığını bir kez daha ortaya koydu.

İstanbul’da yerel seçimler için başvuruları DEM Parti İstanbul İl Binasında kurulan 80 kişilik bir komisyon takip ediyor. Komisyon aday adaylık için yapılan başvuruları, titizlikle inceleyip, başvuruları kabul ediyor. DEM Parti evrak kabul komisyonunda 4 kişilik bir ekip, ilk başvuruları alırken, 80 kişilik bir komisyon ise, evrakları titizlikle inceleyip, eksikleri tamamlıyor.

İLÇELER ADAYLARI KENDİLERİ BELİRLEYECEK

25 Aralık tarihinde son bulacak başvurular sonrası, aday adayların listeleri, aday olacakları ilçelerdeki DEM Parti İlçe Örgütlerine gönderilecek. İlçe yönetimi tarafından yapılacak halk toplantıları ve halk oylamalarıyla ise ilçe sakinleri kendi belediye başkan adaylarını ve belediye meclis adaylarını kendileri belirlemiş olacak.

DEM Parti İstanbul İl Örgütü, özellikle kadın ve gençleri görev almaya ve başvuru yapmaya çağırdı.