İstanbul'da gasba karşı düzenlenecek mitinge çağrı

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, 29 Haziran Cumartesi saat 19.00’da Kartal Meydanı’nda Colemêrg'deki gasba karşı düzenleyeceği mitinge çağırdı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı 29 Haziran’da Kartal Meydanı’nda "Emeğimiz ve Özgürlüğümüz İçin Kayyuma Geçit Vermeyeceğiz" şiarıyla düzenleyeceği mitinge basın toplantısı düzenledi. Beyoğlu ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıya sendika, siyasi parti, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Basın metnini okuyan Demokrasi İçin Birlik (DİB) Koordinasyon Kurulu üyesi Ayşegül Devecioğlu, "AKP-MHP ittifakı, kayyum rejimiyle halkın demokratik iradesini kırarak, Türkiye’deki bütün ezilenlerin ve muhalefetin de demokratik mücadele iradesini kırmaya ve kirli rejimine payanda etmeye çalışmaktadır. O nedenle kayyum demek gasp demektir, kayyum demek talan demektir, kayyum demek yolsuzluk, hırsızlık, halk iradesini tanımamak demektir. Kayyım aynı zamanda iktidarın çözümsüzlük ve savaş politikalarıyla ülkenin refah ve barış içinde yaşama umuduna vurduğu bir darbedir" dedi.

"Adil olmayanın meşruiyeti de yoktur" vurgusunda bulunan Ayşegül Devecioğlu, "Gün karanlığa karşı aydınlığı, kötülüğe karşı iyiliği örgütleme ve ayağa kaldırma günü. Gün, Hakkâri’den İstanbul'a; ezilenlerin ve sömürülenlerin birleşik mücadelesini büyütmenin günü. Bu duygu ve düşüncelerle; bütün halkları, emekçileri,  29 Haziran Cumartesi günü saat 19.00’da Kartal Meydanı’nda ‘Emeğimiz ve Özgürlüğümüz için Kayyumlara Geçit Vermeyeceğiz!’ şiarıyla gerçekleştireceğimiz mitinge davet ediyoruz" dedi.