İstanbul’da nöbet sürüyor: Direnişle kazanacağız

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı başlattığı nöbet eyleminde, direnenlerin kazanacağı mesajı verildi.

İRADE GASPINA KARŞI İSTANBUL'DA NÖBET

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Colemêrg (Hakkari) Belediyesi’ne el konulmasına karşı Beyoğlu’nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlattığı nöbet eylemi 13’ncü gününde devam etti. Eyleme çok sayıda siyasi parti, dernek, sendika, kurum ve kuruluş temsilcisi de katıldı. "Kayyum defol" tişörtlerinin giyildiği eylemde, “Taksim Hakkari bizim 1 Mayıs’a özgürlük kayyım defol!” pankartı açıldı. Eylemde, “Kayyum gidecek, biz kalacağız”, “Direne direne kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Her yer Hakkari, her yer direniş”, “Belediyeler halkındır, gasp edilemez”, “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Suruç için adalet herkes için adalet” sloganları atıldı. Eyleme katılanlar, Kürtçe, Türkçe şarkılarla halay tuttu. 

Eylemde 107’nci ayını dolduran Suruç Katliamında katledilen Vatan Burak’ın babası Suruç Aileleri İnisiyatifi üyesi Murat Budak, “33 düş yolcusuna ‘terörist’ diyen ile Hakkari belediye başkanına ‘terörist’ diyen zihniyet aynıdır. Mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiçbir güç halkların mücadelesini yenemez. Kayyum faşizmini yıkacağız ve kazanacağız” dedi.

‘YÖNETEMİYORSANIZ ÇEKİN GİDİN’

Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER) Eşbaşkanı Kamile Kandal ise şöyle konuştu: “Bizler kayyum zihniyetini hiçbir belediyede kabul etmiyoruz. 100 yıl öncesinin siyaseti devam ediyor. Her yerde adalet nöbeti var, herkes adalet arıyor. Biz de adalet arıyoruz. Bu nöbetleri görmeyenler oy kaybediyor ve iktidarlarını da kaybedecek. Bu nöbet hem adalet hem eşitlik nöbetidir. Bu irade, kayyumları gönderecek. Bugün hakları elinden alınanlar her yerde. Buradan sesleniyoruz, yönetemiyorsanız çekin gidin. Bu direnişin devam edeceğine ve kazanacağımıza inanıyorum.”

Nöbet çekilen halayların ardından son buldu.