İstanbul’daki nöbet 27. gününde: Biz kazanacağız

Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesi üzerine İstanbul’da 27 gündür nöbette olan eylemciler, tüm baskılara karşı sokaklarda mücadele hattını büyüteceklerini vurguladı.

İRADE GASPI

AKP-MHP rejiminin Colemêrg Belediyesi’ni gas etmesine karşı İstanbul’da Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde başlatılan nöbet eylemi 27’nci gününde sürüyor. “Kayyum defol” tişörtü giyen eylemciler, “Taksim, Hakkari bizim, 1 Mayıs’a özgürlük, kayyum defol” pankartı açtı.

Sık sık “Bijî berxwedana Colemêrgê”, “Direne direne kazanacağız”, “Her yer Hakkari her yer direniş”, “Jin jiyan azadî”, “Kayyum gidecek, biz kalacağız” sloganları atıldığı eylemde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bakırköy İlçe Eşbaşkanı Abdulkadir Akdoğ bir konuşma yaptı. İktidarın gasp politikasına karşı sonuna kadar direneceklerini belirten Akdoğ, “Bugün Kurdistan belediyesine kayyum atanlar, yarın her yere atar. Fakat unuttukları bir konu var, Kürt halkı her zaman iradesine sahip çıkacak. Bu meydanda toplanan insanlar adalet için buradalar. Mutlaka adalet yerini bulacaktır. Herkesin adalet mücadelesine destek vermesi gerekiyor” dedi.

‘DİRENİŞ RUHUNU MAZLUM, HAYRİ, KEMAL’LERDEN ALIDK’

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi Erol Tunç ise “Faşizmin tüm baskılarına karşı birleşe birleşe direneceğiz. Tekçi, soykırımcı zihniyet, kuruluş yıllarından bu yana, Kürt başta olmak üzere tüm halkları baskı politikaları ile yok etmeye çalışıyor. Bizler de bu zihniyete karşı sokaklarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Herkesin bilmesi gerekiyor ki, biz direniş ruhunu Mazlum, Kemal, Hayrilerden aldık. Bu sebeple Kürt Halkının özgürlük mücadelesinde sonuna kadar yanlarında duracağız” diye konuştu.   

ORTAK MÜCADELEYLE KAZANACAĞIZ’

Bingöl ve Dersim Dernekleri Başkanı Özgür Karakoç da mevcut baskılara karşı ortak mücadelenin önemine değinerek, “Kayyuma karşı tüm halklar ortak mücadele yürütülmelidir. İktidarın Colemêrg Belediyesi’ne kayyum atayarak Kürt halkına ne kadar kin ve öfke duyduğunu gördük. Halkın iradesini gasp ederek oradaki halkı yok saydı. Buna karşılık demokratik hakkını kullanan halkları da zindana atarak teslim almak istiyor. Fakat görüyoruz ki bunu başaramıyor. Bu sebeple mutlaka kazanacağız” ifadelerini kullandı.