İstanbul'da tecrit protesto edildi

Öcalan üzerindeki tecridi protesto ve açlık grevlerini sahiplenme eylemleri kesintisiz devam ediyor. İstanbul'un Beyoğlu, Kartal, Beykoz ve Ümraniye ilçelerinde eylemler yapıldı.

İstanbul’da, tutsak yakınları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve cezaevlerinde devam eden açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla Beyoğlu, Kartal, Beykoz ve Ümraniye’de eylemler gerçekleştirdi.

Ümraniye’de bir araya gelen çok sayıda kişi üzerlerine 190 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in fotoğraflarının üzerinde bulunduğu yelekler giydi. Ardından el ele vererek insanlık zinciri oluşturan halk yürüyüşe başladı. Sık sık “Tecrit kalkmalıdır”, “Her yer zindan her yer direniş” sloganları atan kitle, iftar çadırının olduğu yere kadar yürüdü. Burada iftarlarını açan halka seslenen eylemciler,  “Hakkari milletvekilimiz Leyla Güven şahsında başlayan ve ardından cezaevlerine devam eden grevler sonucunda şuan yüzlerce kişi açlık grevindedir. Devlet kendi yasalarını uygulasın diye bu insanlar açlık grevinde. 30 Nisan itibariyle de bu hukuksuzluğa karşı 30 kişi ölüm orucuna girmiştir. Yoldaşlarımızın talebi karşılanıncaya kadar onlar cezaevlerinde bizler dışarıda direneceğiz” dedi. 

Kartal’da da bir araya gelen çok sayıda kişi üzerinde Leyla Güven’in fotoğrafının bulunduğu yelekler giydi. Ardından yürüyüşe geçen kitle “Leyla’ya ses ver” sloganları atarak grevlere dikkat çekti. 

Beyoğlu ve Beykoz’da ise iftardan sonra bir araya gelen çok sayıda kişi meşaleli yürüyüşler düzenledi. "Bijî berxwedana zindanan", “Devrimci tutsaklar onurumuzdur”, “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları atan halk mahallelerde yolları trafiğe kapattı. Evlerinin balkon ve camlarına çıkan mahalleli ise zılgıtlarla eylemcilere destek verdi.