İsviçre’de şiddetli yağışlar: Birçok kişi kayıp

İsviçre'de polis pazar günü yaptığı açıklamada, cumartesi gününden bu yana ülkenin bölümünü vuran sağanak yağmurun neden olduğu toprak kaymasının ardından Ticino kantonunda birkaç kişinin kaybolduğunu bildirdi.

Alp ülkesinin İtalyanca konuşulan güneydoğudaki Ticino kantonu polisi bir basın açıklamasında, şiddetli fırtınaların "Fontana bölgesinde (kantonun kuzeybatısında) bir toprak kaymasına neden olduğunu ve bazı kişilerin kayıp olduğunun bildirildiğini" belirtti. 

Polis, kurtarma operasyonlarının kötü hava koşulları nedeniyle özellikle zorlaştığını söyledi. 

Kayıp kişilerin arandığı Prato-Sornico ve Maggia vadisi sakinleri için pazar sabahı erken saatlerde Maggia nehri yakınlarındaki evlerin boşaltılması çağrısı yapıldı. 

Kanton polisi, yolların kapatıldığını ve nehir kıyısındaki kamp alanlarının boşaltıldığını sözlerine ekledi. Bir köprünün de yıkılarak kanton yolunu kapattığı ifade edildi. 

Maggia Vadisine yakın birçok vadiye artık erişim sağlanamıyor ve elektrikler kesilmiş durumda. 

Federal uyarı sistemi Swissalert'e göre kantonun bir bölümünde içme suyu da yok. 

Cumartesi öğleden sonra İsviçre'nin büyük bir bölümünde çok şiddetli yağışların eşlik ettiği şiddetli gök gürültülü fırtınalar yaşandı.

Valais'deki (güneybatı) yerel yetkililere göre, sağanak yağmur ve eriyen kar nedeniyle şişen Rhône nehri ve kollarından gelen taşkınlar, birkaç yüz kişinin tahliye edilmesine ve birçok yolun kapatılmasına neden oldu. 

Ülkede geçen hafta sonu şiddetli fırtınalar ve olağanüstü yağışlar yaşanmış, bir kişi hayatını kaybetmiş ve ülkenin güneydoğusunda büyük hasara yol açmıştı.